Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κώστας Κλεφτογιάννης έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον κορονοϊό στα 75 του χρόνια βυθίζοντας στη θλίψη το καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας. Στη μακρά καριέρα του συνεργάστηκε με πολλούς σκηνοθέτες, ιδιαίτερα όμως με τον Παντελή Βούλγαρη καθώς συμμετείχε σε τέσσερις κινηματογραφικές ταινίες του. Έπαιξε στα «Πέτρινα Χρόνια», πρωταγωνίστησε στη «Φανέλα με το 9», και στην «Ψυχή Βαθιά», ενώ συμμετείχε και στη «Μικρά Αγγλία».

Διαβάστε ακόμη: Κώστας Κλεφτογιάννης: Πέθανε από κορονοϊό ο ηθοποιός - Αξέχαστη η σκηνή με τον Βέγγο στο Ψυχή Βαθιά

Ο Παντελής Βούλγαρης παρουσιάστηκε συντετριμμένος από την απώλεια του συνεργάτη του, ενώ θυμήθηκε και την χαρακτηριστική σκηνή με τον Θανάση Βέγγο στην ταινία «Ψυχή Βαθιά». «Και ο Κώστας! Όχι. Καλός ηθοποιός, καλός συνεργάτης, καλός φωτογράφος, καλός φίλος. Συνεργαστήκαμε σε τέσσερις ταινίες, αλλά κάναμε πολλή παρέα κι ανάμεσα στις κινηματογραφικές περιπέτειες. Σαββατόβραδα, στο φιλόξενο σπίτι των Κλεφτογιανναίων, τότε, στο Μαρούσι. Η παρέα μεγάλη, όλες οι ηλικίες. Η θαλπωρή εξασφαλισμένη. Ωραίος άνθρωπος, ήπιος, σεμνός» ανέφερε πληροφορούμενος τον θάνατο του ηθοποιού.

Και θυμήθηκε: «Θαύμασα την ποιότητά του στη σκηνή του με τον Θανάση Βέγγο. Ήμασταν στα βουνά της Καστοριάς, στο Μάνκοβιτς, μεσ'το κρύο και την αγωνία για το γύρισμα. Στα μάτια του Κλεφτόγιαννη, λατρεία και σεβασμός για τον Θανάση. Όταν συναντώνται στα αλήθεια τα βλέμματα των καλλιτεχνών ανάβει μια πραγματική σπίθα. Την είδαμε όσοι ήμασταν εκεί, συνεργείο, κομπάρσοι και κόσμος που είχε ανεβεί από την πόλη για να παρακολουθήσει γύρισμα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA