Μενού
  • Α-
  • Α+

Το είχαμε δει να συμβαίνει με το Red Notice. Από τη στιγμή που η ταινία με πρωταγωνιστές τον Ράιαν Ρέινολντς, τον Ντουέιν Τζόνσον και την Γκαλ Γκαντότ κυκλοφόρησε στο Netflix, ανέβηκε αστραπιαία στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των χρηστών παγκοσμίως, ενώ έσπασε κάθε ρεκόρ προβολών στην πλατφόρμα. Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες και το «The Adam Project», το νέο blockbuster του Netflix.

Απ' ότι φαίνεται, η streaming πλατφόρμα έχει βρει τη συνταγή. Κλείνει ένα all star καστ, στο οποίο συνήθως βρίσκεται ο Ρέινολντς, διαφημίζει την ταινία αρκετές ημέρες πριν και χωρίς να υπάρχει καν ένα καλογραμμένο σενάριο, αυτή μετατρέπεται σε επιτυχία σε χρόνο ρεκόρ. Κάπως έτσι το «The Adam Project», το οποίο κυκλοφόρησε στις 11 Μαρτίου, ανέβηκε αμέσως στην πρώτη θέση του ελληνικού τοπ-10, με τους χρήστες να δίνουν αμέσως το κλικ και ύστερα να αναρωτιούνται το «γιατί».

Διαβάστε ακόμη: Peaky Blinders: Μία ανάσα μακριά η 6η και τελευταία σεζόν - Πότε θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Όσον αφορά το στόρι της ταινίας, βλέπουμε τον Άνταμ Ριντ (Ράιαν Ρέινολντς) να υποδύεται έναν πιλότο μαχητικού που ζει στο 2050, όμως αναγκάζεται να ταξιδέψει 28 χρόνια πίσω, προκειμένου να συνεργαστεί με τον νεότερο εαυτό του, για να βρει τον πατέρα του και να σώσει τη Γη. Χρειάζεται να εξηγήσουμε κάτι περισσότερο;

Φυσικά, στην ταινία εκτός από τον Ρέινολντς, συμμετέχουν και οι άκρως επιτυχημένοι ηθοποιοίΜαρκ Ράφαλο, Τζένιφερ Γκάρνερ, αλλά και η Ζόε Σαλντάνα. Παράλληλα, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο έμπειρος Σον Λέβι, ο οποίος έχει βρεθεί στο τιμόνι μεγάλων παραγωγών όπως το Stranger Things του Netflix.

Ο αλγόριθμος «αγάπησε» αμέσως το «The Adam Project», προτείνοντας το σε εκατομμύρια χρήστες από την πρώτη ώρα κυκλοφορίας του. Κάπως έτσι, όσο περισσότερα μάτια έβλεπαν την ταινία, τόσο περισσότερο αυτή έβγαινε ως προτεινόμενη στους λογαριασμούς τους.

Γιατί όμως είναι τόσο κακή; Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε κάποιο σπόιλερ για την εξέλιξη της πλοκής ή το τέλος της, η αλήθεια είναι πως σου αφήνει μια αίσθηση προχειρότητας. Σαν να δημιουργήθηκε απλά για να επιτελέσει το σκοπό της και να περάσει στη λήθη. Μέχρι να γίνει, βέβαια, αυτό θα έχει προλάβει να κάνει απόσβεση των εκατομμυρίων, που δαπανήθηκαν για τη δημιουργία της.

Ο χαρακτήρας του Ρέινολντς είναι λες και κάπου τον έχεις ξαναδεί. Ή θα μπορούσε να πει κανείς πως ο ηθοποιός παίζει απλά τον εαυτό του σε κάθε ταινία. Το «The Adam Project» πάει να σωθεί κάπως με μερικές σκηνές που βγάζουν συναίσθημα, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του βλέπουμε «φτωχά» εφέ, κακογραμμένες ατάκες και πολλά κενά στο σενάριο, ειδικά όσον αφορά τα ταξίδια στο χρόνο.

Όπως και να 'χει πάντως, το Netflix για ακόμη μια φορά κατάφερε να πετύχει το σκοπό του και να μας κάνει να δούμε μαζικά τη νέα ταινία του. Και πιθανότατα θα συνεχίσει να το κάνει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA