Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι απαιτητικοί ρόλοι μπορεί να φτάσουν ηθοποιούς στα όριά τους. Οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να τα καταφέρουν και να αποδώσουν τον ήρωα που ενσαρκώνουν στην οθόνη. Ομως δεν είναι λίγες οι φορές που ηθοποιοί ταινιών έκαναν... τρελά πράγματα για να μπουν στο ρόλο τους. 

Ιδού μερικές από τις πιο περίεργες αποφάσεις ηθοποιών στην προσπάθειά τους να ενσαρκώσουν τον ρόλο τους: 

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Morbius ο Τζάρεντ Λέτο υποδυόταν τον ΑμεΑ. Καθημερινά κούτσαινε και είχε πατερίτσες, τόσο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων όσο και στην καθημερινότητά του. Με τις πατερίτσες έκανε ζημιές στο μπάνιο και έτσι συμφώνησε με τον σκηνοθέτη να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο για τις μετακινήσεις του αφού αργούσαν στα γυρίσματα. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στην ταινία ο Λέτο δεν είναι ΑμεΑ και επιχειρηματολογώντας για την απόφασή του να κουτσαίνει είπε πως «το έκανα για να νιώθω συνεχώς αυτό τον πόνο». 

Για το Suicide Squad ο Τζάρεντ Λέτο απαντούσε μόνο στο όνομα Mistah J και έστειλε φωτογραφία ένα νεκρό γουρούνι στα κινητά των ηθοποιών πριν συναντηθούν όλοι μαζί για να διαβάσουν για πρώτη φορά το σενάριο. Επίσης στην Μάργκοτ Ρόμπι έστειλε έναν αρουραίο. Επίσης τους έδωσε χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, σεξουαλικά βοηθήματα και πορνογραφικές ταινίες. «Εκανα πολλά πράγματα για να δημιουργήσω μία δυναμική και να ρίξω όλες τις άμυνες που μπορεί να είχαν. Ο Τζόκερ δεν σέβεται κανένα όριο», είχε δηλώσει ο Λέτο. 

Ο Τζέιμι Φοξ έβαζε πρόσθετες βλεφαρίδες στα μάτια του και τις κολλούσε επί 14 ώρες καθημερινά, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Ray όπου υποδυόταν τον Ray Charles. Ο ηθοποιός είχε δηλώσει στους New York Times πως πάθαινε κρίσεις πανικού κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων μέχρι να συνηθίσει αυτή την αίσθηση. Μάλιστα, μέλη του καστ «με άφηναν μόνο μου σε ένα τραπέζι μετά το γεύμα για να καταφέρνω και να γυρίζω μόνος μου». 

Ο Άστον Κούτσερ προκάλεσε στον εαυτό του παγκρεατίτιδα (!) και νοσηλεύτηκε δύο φορές στο νοσοκομείο ενώ προετοιμαζόταν να ενσαρκώσει τον Στιβ Τζομπς στο Jobs. Ο Στιβ Τζομπς ακολουθούσε φρουτοφάγα διατροφή, μία εκδοχή της vegan διατροφής και έτσι επιχείρησε να ζήσει και ο Κούτσερ με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο. «Ηταν τόσο χαζός. Ετρωγε μόνο σταφύλια κάποια στιγμή. Κατέληξε δύο φορές στο νοσοκομείο με παγκρεατίτιδα. Ηταν χαζό!» είχε δηλώσει η σύζυγος του Αστον Κούτσερ, Μίλα Κούνις. 

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του The Revenant ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κοιμήθηκε στο κουφάρι ενός ζώου σε εξωτερικό χώρο, με αποτέλεσμα να πάθει υποθερμία. Επίσης στη ζωή του είναι χορτοφάγος και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έτρωγε κρέας βίσονα για να βρεθεί όσο πιο κοντά γίνεται με τον κινηματογραφικό του χαρακτήρα. 

Για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του στον «Ναυαγό» ο Τομ Χανκς έχασε 22 κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώ δεν έκανε μπάνιο, απόφαση που παραλίγο να τον... σκοτώσει αφού μολύνθηκε τραύμα στο πόδι του. Ο Ναυαγός «με έστειλε στο νοσοκομείο. Νοσηλευόμουν για τρεις μέρες και παραλίγο να πεθάνω. Μολύνθηκε το κόψιμο στο πόδι μου. Δεν το ήξερα νόμιζα ότι ήταν μια αμυχή. Πήγα στον γιατρό που το είδε και μου είπε "πρέπει να νοσηλευτείς λόγω της μόλυνσης πριν περάσει στο αίμα σου και πεθάνεις». 

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον αυνανίστηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ενώ υποδυόταν τον Σαλβαντόρ Νταλί στο Little Ashes. Οταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε απάντησε πως δεν μπορούσε να υποδυθεί την πράξη και έτσι «ικανοποίησα τον εαυτό μου μπροστά στην κάμερα». Επίσης για την ταινία «The Lighthouse» ο Πάτινσον... έγλειψε λάσπες και έβαλε πέτρες στα παπούτσια του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. 

Για το Fury ο Σάια ΛαΜπεφ δεν έκανε μπάνιο, χάραξε το πρόσωπό του και έβαλε μόνος του ένα δόντι από το στόμα του. Η συμπεριφορά του προς τους συναδέλφους του ήταν τόσο εριστική που ο Μπραντ Πιτ αναγκάστηκε να του μιλήσει εκ μέρους όλων. «Προχωρούσε στο διάδρομο και είπε "θες να δεις κάτι αστείο" και έβγαλε το μαχαίρι και χάραξε το πρόσωπό του. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων χάραζε το πρόσωπό του» είπε ο Logan Lerman. Ο ΛαΜπεφ είχε πει στον Τζίμι Κίμελ πως αναγκάστηκε να κάνει εξαγωγή μόνος του το δόντι του αφού οι οδοντίατροι αρνούνταν.

O Γκάρι Ολντμαν δηλητηριάστηκε με νικοτίνη αφού κάπνισε πούρα αξίας 20.000 δολαρίων από την αγαπημένη μάρκα του Ουίνστον Τσώρτσιλ, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Darkest Hour. «Δηλητηριάστηκα με νικοτίνη. Αναβα το πούρο, έσβηνε στα γυρίσματα. Μετά πάλι νέο πούρο. Για κάθε σκηνή κάπνιζα 10 με 12 πούρα» είχε αποκαλύψει ο Ολντμαν στο Hollywood Reporter.

Για την πρώτη ταινία που συμμετείχε Jungle Fever, η Χάλι Μπέρι που δεν ήθελε να πάρει ναρκωτικά για να μπει στο ρόλο, αποφάσισε να μην κάνει μπάνιο για 8 εβδομάδες προκειμένου να έχει την εμφάνιση ενός ατόμου εθισμένου στο κρακ. 

Για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του serial killer στο The Fall ο Τζέιμι Ντόρναν παρακολούθησε μία γυναίκα στο μετρό του Λονδίνου. «Ακολουθούσα μία γυναίκα που συνάντησα στο μετρό για μία ολόκληρη μέρα, για να δω πως είναι αυτό το συναίσθημα. Δεν είμαι περήφανος για τον εαυτό μου», είπε ο ηθοποιός. 

Στην ταινία My Left Foot ο Ντάνιελ Ντέι Λούις αρνούνταν να σηκωθεί από το αναπηρικό αμαξίδιο του χαρακτήρα που υποδυόταν με αποτέλεσμα το συνεργείο να αναγκάζεται να τον κουβαλάει αλλά και να βρει νέο εξοπλισμό. Ο ηθοποιός έσπασε δύο πλευρά του (!) επειδή ήταν καμπουριασμένος συνεχώς ενώ έμαθε πως να ζωγραφίζει κρατώντας πινέλο με τα δάχτυλα των ποδιών του ενώ ζητούσε να τον ταΐζουν στο στόμα. Ηταν τόσο προσηλωμένος στον ρόλο του που απαντούσε όταν τον αποκαλούσαν με το όνομα του χαρακτήρα που υποδυόταν, Κρίστι Μπράουν. 

Ο Λούις κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Gangs of New York» έπαθε πνευμονία αφού αρνούνταν να φορέσει μπουφάν επειδή ο χαρακτήρας που υποδυόταν το 1860 δεν είχε. «Αυτός ο ρόλος δεν ήταν καλός για την σωματική και την ψυχική μου υγεία» είχε δηλώσει.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είχε πληρώσει 5.000 δολάρια οδοντίατρο για να του αλλάξει την οδοντοστοιχία μικραίνοντας τα δόντια, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Cape Fear. Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων πλήρωσε 20.000 δολάρια για να επαναφέρει την οδοντοστοιχία του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA