Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Λουίζ Φλέτσερ, ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ για τον ρόλο της νοσοκόμας στο «One Flew Over the Cuckoo’s Nest» (Στη Φωλιά του κούκου), πέθανε στο σπίτι της στη Γαλλία την Παρασκευή. Ήταν 88 ετών. Ο θάνατος επιβεβαιώθηκε από τον ατζέντη της, David Shaul. Είπε ότι η Λουίζ Φλέτσερ πέθανε στον ύπνο της στο σπίτι της στην πόλη Montdurausse της νότιας Γαλλίας. Ο κ. Shaul δεν είπε ποια ήταν η αιτία θανάτου.

Ποια ήταν η ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ

Η Εστέλ Λουίζ Φλέτσερ (1934-) (αγγλικά: Estelle Louise Fletcher) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Περισσότερο γνωστή έγινε για τον ρόλο της στην ταινία «Στη φωλιά του κούκου», για τον οποίον βραβεύτηκε κιόλας με Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, BAFTA και Χρυσή Σφαίρα.

Η Λουίζ Φλέτσερ γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1934, στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμας. Ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς της, επίσης και οι δύο γονείς της ήταν κωφοί. Ο πατέρας της ίδρυσε πάνω από 40 εκκλησίες για κωφούς στην Αλαμπάμα.

Αφού έβαλε σε αναμονή την καριέρα της για χρόνια για να μεγαλώσει τα παιδιά της, η Φλέτσερ ήταν στα 40 της και ελάχιστα γνωστή όταν επιλέχθηκε για τον ρόλο απέναντι στον Τζακ Νίκολσον στην ταινία «Στη φωλιά του κούκου» του 1975 του σκηνοθέτη Μίλος Φόρμαν, ο οποίος είχε θαυμάσει τη δουλειά της τον προηγούμενο χρόνο στην ταινία «Κλέφτες σαν εμάς» του Ρόμπερτ Άλτμαν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA