Τέχνη
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κίνα: Ένας γιγαντιαίος σκίουρος κρυφοκοιτάζει μέσα στο Βοτανικό Κήπο της Τσονγκτσίνγκ

Έναν γιγαντιαίο σκίουρο - ύψους 15 μέτρων - φιλοτέχνησε ο Ολλανδός καλλιτέχνης Florentijn Hofman, που κρυφοκοιτάζει μέσα στο Βοτανικό Κήπο της πόλης Τσονγκτσίνγκ στην Κίνα

O Florentijn Hofman και ο σκίουρός του (πηγή: Instagram)
O Florentijn Hofman και ο σκίουρός του (πηγή: Instagram)

Ο «Shiny Squirrel», καλυμμένος με 16.500 μεταλλικούς δίσκους και στηριζόμενος στην εξαιρετικά φουντωτή ουρά του, γνέφει χαρούμενος στους επισκέπτες που είναι μέσα στον Βοτανικό Κήπο της Chongqing, ενώ κάνει σήμα ειρήνης με ένα από τα πέλματά του. Η πλέον πρόσφατη εγκατάσταση του Florentijn Hofman ήταν παραγγελία της εταιρείας ακινήτων «Hongkong Land Chongqing» και την παραγωγή είχε αναλάβει η Art Depot.

Διαβάστε ακόμη: Ιαπωνία: Πήραν τα λεφτά για τον κορονοϊό και κατασκεύασαν ένα τεράστιο άγαλμα - καλαμάρι

O γιγαντιαίος σκίουρος αποτελεί το νέο μέλος του «θηριοτροφείου» του Florentijn Hofman, που, πριν από επτά χρόνια, παρουσίασε στην Dayuan Town Naval Base της Ταϊβάν, τον «Moon Rabbit» - έναν τεράστιο κούνελο που είχε γύρει πάνω σε ένα καλυμμένο με χορτάρι αμπρί κοιτάζοντας προς το φεγγάρι. Σε εκείνη την περίπτωση, ο Ολλανδός καλλιτέχνης είχε εμπνευστεί από το φολκλόρ της Ανατολικής Ασίας που θέλει να ζει στη Σελήνη ένα κουνέλι.

To 2017, στο κέντρο της συνοικίας Yantian της κινεζικής πόλης Shenzen, πάλι, ο Hofman παρουσίασε ως παιδότοπο μια γλυπτική εγκατάσταση με οκτώ πόδια και την κεφαλή ενός χταποδιού, που έφερε την επωνυμία «Kraken» (όπως δηλαδή ονομάζεται το γιγαντιαίο χταπόδι της σκανδιναβικής μυθολογίας που έσερνε στα βάθη της θάλασσας καράβια και ναυτικούς).

Ούτε η καραντίνα, μάλιστα, δεν μπόρεσε να τον σταματήσει και έτσι τον περασμένο Ιούνιο, καθώς οι κάτοικοι της συνοικίας Bospolder-Tussendijken του Ρότερνταμ στην Ολλανδία συχνά εντόπιζαν αλεπούδες να περιπλανώνται στους δρόμους τη νύχτα, ο Hofman αποφάσισε να δώσει στο ζώο μόνιμο σπίτι εκεί. Εγκατέστησε τη μήκους 16 μέτρων «Bospolder Fox», να επιθεωρεί την κίνηση σε ένα πολυσύχναστο σταυροδρόμι, κρατώντας στα σαγόνια της μια ροζ τσάντα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κίνα #Ολλανδία #γλυπτά