Μενού
  • Α-
  • Α+

Διαφορετικό είναι αυτό το καλοκαίρι το Berghain, το πιο φημισμένο night club του Βερολίνου. Φιλοξενεί την εγκατάσταση «Berl-Berl», μια έκθεση και διαδικτυακό κόσμο με πρωταγωνιστή έναν βάλτο, αποτίοντας φόρο τιμής στις απαρχές του Βερολίνου ως υγρότοπο που σχηματίστηκε πριν 10.000 χρόνια και αποξηράνθηκε στις αρχές του 18ου αιώνα. Η παλαιά σλαβική λέξη «Berl», η οποία σημαίνει «βάλτος», θεωρείται ότι είναι η βάση του τοπωνύμιου «Berlin» και δίνει το όνομα της έκθεσης.

Η φιλόδοξη εγκατάσταση του Δανού καλλιτέχνη Jakob Kudsk Steensen μεταμορφώνει το διαβόητο night club σε ένα βαλτώδες τρισδιάστατο οικοσύστημα, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και λογισμικό βιντεοπαιχνιδιών. Όλα τα πλάνα στο show αντλήθηκαν από τα ίχνη των εναπομείναντων υγρότοπων γύρω από την πρωτεύουσα της Γερμανίας ή από τα εκτεταμένα αρχεία του Museum für Naturkunde Berlin. Το σύνθετο σύνολο εικόνων παρουσιάζεται σε σχεδόν δώδεκα οθόνες, σε δύο επίπεδα, ενώ το πάτωμα λειτουργεί ως καθρέφτης.

Το show οργάνωσε το με έδρα το Βερολίνο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα τέχνης Light Art Space. «Ήταν μεγάλη τιμή να επιμεληθώ show για λογαριασμό του Light Art Space» τόνισε, σε ανακοίνωση, η Emma Enderby, επιμελήτρια του «Berl-Berl» και επικεφαλής επιμελήτρια στο Shed της Νέας Υόρκης. «Έχουν μια οξυδερκή, πειραματική και ανοιχτή προσέγγιση στον προβληματισμό για τον ρόλο που μπορεί να παίξει ένα ίδρυμα τέχνης στην κοινωνία» πρόσθεσε.

Η εγκατάσταση «Berl-Berl» του Jakob Kudsk Steensen θα παραμείνει στη Halle am Berghain στο Βερολίνο έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

https://www.instagram.com/p/CRKK-8Qlk50/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA