ΤΕΧΝΗ
24/09/2021 01:50

Συλλογή Μορόζοφ: Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Ρωσίας

Ως δεύτερο μέρος της σειράς «Icons Of Modern Art» του ιδρύματος Louis Vuitton, η έκθεση περιλαμβάνει έργα μεγάλων Γάλλων και Ρώσων δημιουργών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Συλλογή Μορόζοφ: Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Ρωσίας
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Ανάγνωση:

Η μοναδική καλλιτεχνική Συλλογή Μορόζοφ, μια από τις κορυφαίες μοντέρνας τέχνης και έργων του ιμπρεσιονισμού στον κόσμο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Ρωσίας. Συγκεκριμένα η έκθεση θα παρουσιαστεί στο ίδρυμα Louis Vuitton, στο Παρίσι.

Διαβάστε ακόμα: Πώς πείστηκε ο Πάμπλο Πικάσο να χαρίσει τον πίνακα στην Ελλάδα και γιατί έμεινε στις αποθήκες της Εθνικής Πινακοθήκης επί 30 χρόνια

Ως δεύτερο μέρος της σειράς «Icons Of Modern Art» του ιδρύματος, η έκθεση περιλαμβάνει έργα Γάλλων ζωγράφων όπως οι Manet, Rodin, Renoir, Monet, Matisse και Gauguin, μαζί με Ρώσων καλλιτεχνών όπως οι Repin, Vrubel, Korovin, Golovin, Serov, Larionov, Goncharova, Malevich, Mashkov, Konchalovsky, Outkine, Saryan και Konenk. Συνολικά 200 έργα θα κοσμούν τους τοίχους της έκθεσης. Η έκθεση στο εμβληματικό Fondation Louis Vuitton του Frank Gehry θα διαρκέσει έως τις 22 Φεβρουαρίου 2022.

Ποια είναι η Συλλογή Μορόζοφ

Οι αδελφοί Μιχαήλ Αμπράμοβιτς Μορόζοφ (1870-1903) και Ιβάν Αμπράμοβιτς Μορόζοφ (1871-1921) ήταν προστάτες τέχνης που κυριάρχησαν στην πολιτιστική ζωή της Μόσχας στις αρχές του 20ού αιώνα. Διακρίθηκαν για την άνευ όρων υποστήριξη της σύγχρονης ευρωπαϊκής και ρωσικής τέχνης, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της διεθνούς φήμης των σύγχρονων Γάλλων ζωγράφων.

Η συλλογή τους κρατικοποιήθηκε το 1918 και άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία του πρώτου Μουσείου μοντέρνας τέχνης: του Κρατικού Μουσείου Μοντέρνας Δυτικής Τέχνης που λειτούργησε στην έπαυλη του Ιβάν Μορόζοφ το 1928.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ LOUIS VUITTON ΡΩΣΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΙΣΙ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ