ΤΕΧΝΗ
10/11/2021 02:56

Πιστό αντίγραφο της Μόνα Λίζα πωλήθηκε έναντι 210.000 ευρώ σε δημοπρασία στο Παρίσι

Ακόμα και όταν πρόκειται για ένα πιστό αντίγραφο, το μυστηριώδες χαμόγελο της Μόνα Λίζα εξακολουθεί να «μαγεύει» τους φιλότεχνους ανθρώπους ανά την υφήλιο - Το ποσό των 210.000 ευρώ «έπιασε» αντίγραφό του διάσημου πίνακα, σε δημοπρασία στο Παρίσι

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πιστό αντίγραφο της Μόνα Λίζα πωλήθηκε έναντι 210.000 ευρώ σε δημοπρασία στο Παρίσι
Πηγή: Getty Images
Ανάγνωση:

Πιθανότατα, το διασημότερο χαμόγελο στις τέχνες, εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να προκαλεί φρενίτιδα. Ένα πιστό αντίγραφο του διάσημου πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μόνα Λίζα πωλήθηκε έναντι του ποσού των 210.000 ευρώ, σε δημοπρασία στο Παρίσι.

Ο οίκος δημοπρασιών Artcurial είχε υπολογίσει την αξία του αντιγράφου, το οποίο χρονολογείται γύρω στο 1600 και μοιάζει εντυπωσιακά με το πρωτότυπο, μεταξύ 150.000 και 200.000 ευρώ.

Το πρωτότυπο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, το οποίο αγόρασε ο βασιλιάς Φραγκίσκος της Γαλλίας από τον ζωγράφο το 1518, εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όπου προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να δουν από κοντά το αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα.

Τον Ιούνιο, ένας Ευρωπαίος συλλέκτης αγόρασε ένα άλλο αντίγραφο του 17ου αιώνα της Μόνα Λίζα έναντι του ποσού των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ, ένα ρεκόρ για μια αναπαραγωγή του έργου, σε δημοπρασία του οίκου Christie's στο Παρίσι.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΑΡΙΣΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ