Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια των μπαλέτων Μπολσόι εγκατέλειψαν ήδη τη θέση τους, ως ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. Την αρχή έκανε ο 27χρονος Ιάκοπο Τίσι, πρώτος χορευτής κλασικού μπαλέτου, ο οποίος μέσω μιας ανάρτησής του στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram την Καθαρά Δευτέρα, έκανε γνωστό πως αποχωρεί από τον διάσημο ρωσικό θίασο.

«Θα είμαι πάντα ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Κανένας πόλεμος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ποτέ. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να διαδοθεί το μίσος, ο κόσμος θα έπρεπε να είναι γεμάτος αρμονία, ειρήνη, κατανόηση και σεβασμό», έγραψε μεταξύ άλλο ο Ιταλός χορευτής, ο οποίος είχε πάρει προαγωγή τον περασμένο Ιανουάριο.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Αλλάζει στάση ο Ζελένσκι - Ετοιμος για συμβιβασμό με Πούτιν για Ντονμπάς, Κριμαία

https://www.instagram.com/p/CazpLVsg-vp/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε ο συνάδελφός του, 24χρονος Βραζιλιάνος κορυφαίος σολίστ των μπαλέτων, Ντέβιντ Μότα Σουάρες. Στην ανακοίνωσή του στο Instagram ο χορευτής έγραψε πως «με βαθιά λύπη σάς γνωστοποιώ ότι άφησα το Θέατρο Μπολσόι τους δασκάλους μου, τους συναδέλφους, τους φίλους μου την οικογένειά μου, τον τόπο που αποκαλούσα σπίτι για πολλά χρόνια».

«Δεν μπορώ να συμπεριφέρομαι σαν να μην συμβαίνει τίποτα, απλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά συμβαίνουν ξανά, νόμιζα ότι το είχαμε περάσει αυτό και διδαχθήκαμε από το παρελθόν», συμπλήρωσε ο κορυφαίος σολίστ. Σαν να μην έφταναν αυτές οι δύο παραιτήσεις ήρθε ακόμα μία για να ταρακουνήσει τα θεμέλια του διάσημου μπαλέτου. Μιλάμε για αυτή του μουσικού διευθυντή και κύριου μαέστρου του θεάτρου Μπολσόι, Τουγκάν Σόχιεφ.

https://www.instagram.com/p/CazD3aKgGpV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Την ίδια ώρα, η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου ανακοίνωσε στις 7 Μαρτίου ότι δεν θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν πρώην συνάδελφο του Σόχιεφ στα Μπολσόι να διευθύνει την παράσταση η Λίμνη των Κύκνων. «Δεδομένης της συνεχιζόμενης κατάστασης στην Ουκρανία, δεν είναι δυνατό για τον Πάβελ Σορόκιν, μαέστρο της Ορχήστρας Μπολσόι, να διευθύνει το Βασιλικό Μπαλέτο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Καθώς οι δυνάμεις του Πούτιν εντείνουν την επίθεσή τους στην Ουκρανία και ο αριθμός των νεκρών αμάχων αυξάνεται, μια οικονομική, αθλητική, αλλά και πολιτιστική αντίδραση κατά της Ρωσίας έχει παρουσιαστεί σε παγκόσμια κλίμακα. Μένει να δούμε πάντως πώς θα καταφέρει να ανταπεξέλθει σε όλο αυτό το διασημότερο μπαλέτο του κόσμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA