Τεχνολογία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Οι Αμερικανοί γυρίζουν την πλάτη στο Twitter

Μειωμένο αριθμό χρηστών στις ΗΠΑ εμφάνισε το Twitter, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου του 2017, πέφτοντας κατά ένα εκατομμύριο στα 68 εκατ. από τα 69 εκατ. του τρίτου τριμήνου.

Παρόλα αυτά ο συνολικός αριθμός των χρηστών του παγκοσμίως παρέμεινε στάσιμος στα 330 εκατομμύρια, όσοι περίπου και στο προηγούμενο τρίμηνο, αλλά 4% περισσότεροι σε σχέση με το τέλος του 2016. 

Ωστόσο το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δεν μοιάζει να ανησυχεί αφού όπως εξήγησε  η μείωση των χρηστών του οφείλεται κυρίως στον στον «πόλεμο» που κήρυξε σε ψεύτικους και άλλους λογαριασμούς του (fake και spam). 

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι ο αριθμός των ενεργών ημερήσιων χρηστών (όσοι το χρησιμοποποιούν καθημερινά) αυξήθηκε κατά 12%, εν μέρει χάρη και στο διπλασιασμό του ορίου των χαρακτήρων των tweets από 140 σε 280.

Συγκριτικά, το Facebook έχει 2,1 δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες και το Snapchat 187 εκατομμύρια ημερήσιους χρήστες.

Την ίδια στιγμή το Twitter εμφάνισε για πρώτη φορά στην ιστορία του κέρδη, ύψους 91,1 εκατ. δολαρίων κατά στο τέταρτο τρίμηνο του 2017,  έναντι ζημιάς 167,1 εκατ. δολ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2016. Επενδυτές και αγορές χαροποιήθηκαν ιδιαίτερα με την κερδοφορία του κοινωνικού δικτύου με απτέλεσμα η ημετοχή του να σημειώσει άνοδο 12%.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ιδρυθέν εν έτει 2006 Twitter ήταν συνεχώς ζημιογόνο από τη στιγμή που εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2013. Ωστόσο κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τόνισε ότι θα το 2018 αναμένει να είναι η πρώτη κερδοφόρα χρονιά του. Να υπενθυμίσουμε ότ  η τιμή της μετοχής κατά την εισαγωγή του ήταν 26 δολάρια, ενώ τώρα κινείται στα 30,2 δολάρια.

Τα έσοδα  του κύκλου εργασιών στο τέταρτο τρίμηνο πέρυσι έφθασαν τα 732 εκατ. δολάρια, εμφανίζοντας αύξηση 2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, με τα έσοδα από διαφημίσεις να ανέρχονται στα 644 εκατ. δολάρια (αύξηση 1% σε ετήσια βάση).

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.