Τεχνολογία

Τέσσερα επικίνδυνα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε όταν είστε online

Οι περισσότεροι από εμάς  περνάμε ώρες στο Διαδίκτυο, διαβάζοντας, καταναλώνοντας multimedia, κάνοντας δεκάδες εγγραφές σε δικτυακούς τόπους, σύνδεση σε υπηρεσίες, ή αγοράζοντας προϊόντα. 

Η ταχύτητα είναι στη φύση του Internet. Οι ειδικοί προειδοποιούν, όμως, ότι πολλές φορές πρέπει να σκεφτούμε διπλά πριν κάνουμε κλικ. 

Η ασφάλεια απαιτεί κάποια προσοχή και επιφύλαξη. Ιδίως σήμερα που πολλές «δωρεάν» υπηρεσίες στην πραγματικότητα «πληρώνονται» με τα προσωπικά μας στοιχεία. 

Αυτά είναι τέσσερα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν είμαστε online.

4
«Ανακύκλωση» των password

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν κοινούς κωδικούς σε διαφορετικά site. Αυτή η ευκολία προφανώς είναι σε βάρος της ασφάλειας, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο της υποκλοπής. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα password manager, ή μία φράση που απομνημονεύεται εύκολα, αλλάζοντας συγκεκριμένους χαρακτήρες της.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
«Ναι σε όλα»

Πολλές εφαρμογές ζητούν κατά την εγκατάστασή τους να αποκτήσουν συγκεκριμένα δικαιώματα (permissions) στο κινητό μας τηλέφωνο. Η πρακτική του «ναι σε όλα» μπορεί να είναι επικίνδυνη. Αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο για διαβάσετε τι διακαιώματα δίνετε στην ολοκαίνουργια εφαρμογή σας. 

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Υπερβολικές κοινοποιήσεις

Οι φωτογραφίες από τις διακοπές μας στα social media μπορεί να είναι πηγή ευχαρίστησης για εμάς και τους φίλους μας, για ένα διαρρήκτη όμως σημαίνουν ένα και μόνο πράγμα: Άδειο σπίτι. Το oversharing αυξάνει τον κίνδυνο να πέσουν προσωπικές πληροφορίες σε λάθος χέρια. 

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Η εμφάνιση μπορεί να είναι παραπλανητική

Δυστυχώς πολλοί από όσους στέλνουν spam στην αλληλογραφία μας δεν έχουν μείνει στη δεκαετία του 1990 από αισθητικής και τεχνικής άποψης. Πολλά απατηλά μηνύματα, μοιάζουν υπερβολικά με αυτό που θα περιμέναμε από ένα επίσημο φορέα. Ιδίως όταν αφορά χρήματα, ελέγχουμε διπλά και τριπλά την ταυτότητα του αποστολέα.

Προηγούμενο