Τεχνολογία

Πέντε συμβουλές για επιτυχημένες αναζητήσεις στο Google

Η αναζήτηση στο Διαδίκτυο έχει γίνει αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς μας. Εντούτοις, σειρά μελετών έχει δείξει ότι πολλοί χρήστες δυσκολεύονται να βρουν αυτό που πραγματικά ψάχνουν, να αξιολογήσουν εάν κάποιος δικτυακός τόπος είναι αξιόπιστος, ή μία είδηση έγκυρη. 

Ο Daniel Russell είναι ειδικός επιστήμονας στην αναζήτηση του Διαδικτύου και εργάζεται στην Google. Αυτές είναι οι πέντε κυριότερες συμβουλές του για πετυχημένες αναζητήσεις, ιδιαίτερα σε περίπλοκα θέματα.

5
Μάθετε τους τελεστές αναζήτησης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λέξεις ή σύμβολα, που λέγονται «τελεστές αναζήτησης», για να φιλτράρετε τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης. Για παράδειγμα, η φράση «Site:» στο πεδίο αναζήτησης θα περιορίσει την αναζήτηση σε ένα συγκεκριμένο site μόνο. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τελεστές, για να φιλτράρετε τα αποτελέσματα ακόμη περισσότερο.

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Παίξτε με τους όρους αναζήτησης

Το να ψάξουμε με μία φράση ίσως δεν είναι αρκετό. Ιδιαίτερα αν πρόκειται για περίπλοκα ερωτήματα, είναι αποδοτικότερο να δοκιμάσουμε αρκετούς τρόπους προσέγγισης του ερωτήματος. Τα tab στον browser είναι σε αυτό ο καλύτερος φίλος.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Μην βάζετε στην ερώτηση την... απάντηση

Όσο και εάν φαίνεται προφανές, δεν πρέπει να βάζουμε την απάντηση που υποψιαζόμαστε στην ερώτηση. Με αυτό τον τρόπο, το πιθανότερο είναι απλά να επιβεβαιώσουμε αυτό που ήδη πιστεύουμε. Για παράδειγμα δεν ρωτάμε «Ποιος αστεροειδής εξαφάνισε τους δεινόσαυρους;» αλλά «Τι συνέβη στους δεινόσαυρους;».

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Ποιος το λέει και γιατί

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι δεν φτιάχνουν μία ιστοσελίδα έτσι, χωρίς σκοπό. Αναρωτηθείτε τι εξυπηρετεί ο δικτυακός τόπος που βρέθηκε μπροστά σας, γιατί παρέχει τις πληροφορίες που εμφανίζονται και εάν αυτές είναι σύμφωνες με άλλες έγκυρες πηγές.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Η πρώτη απάντηση δεν είναι αρκετή

Αν και είναι εμφανώς λάθος, συχνά αρκούμαστε στην πρώτη απάντηση που προβάλει η μηχανή αναζήτησης. Το να κάνουμε 2-3 αναζητήσεις γύρω από το ίδιο ερώτημα δίνει μία σφαιρικότερη εικόνα και βοηθά να αναγνωρίσουμε τις πιο αξιόπιστες πηγές.

Προηγούμενο