Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Samsung φαίνεται να κατανοεί τα προβλήματα παραγωγής που αντιμετωπίζουν τα εργοστάσια των ημιαγωγών και έτσι, στην πρόσφατη ενημέρωση των επενδυτών της, σημείωσε πως υπάρχουν σκέψεις να μην βγάλει στην αγορά φέτος κάποιο νέο Samsung Galaxy Note. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Bloomberg, o επικεφαλής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας, DJ Koh, τόνισε πως «η σειρά Note είναι στα high-end προϊόντα μας. Είναι δύσκολο να έχουμε ταυτόχρονα δύο ναυαρχίδες στην ίδια χρονιά με τα τωρινά δεδομένα. Η κυκλοφορία του επόμενου Note μπορεί να αλλάξει και κατευθυνόμαστε προς μια κυκλοφορία μέσα στον επόμενο χρόνο».

Τα σχόλια αυτά έρχονται ως συνέχεια μιας κατάστασης που έχει δημιουργήσει προβλήματα παγκοσμίως και έχει αναγκάσει περιορισμένη διαθεσιμότητα σε πολλά εμπορικά προϊόντα, όπως πχ. τα iPhone ή και τα PlayStation 5. Ο Koh πάντως θέλησε να σημειώσει πως πέραν αυτών των δυσκολιών, θα είναι και καλύτερο για την κορεατική εταιρεία να βάλει σε μια σειρά τις κυκλοφορίες προϊόντων της, με την ευκαιρία των καθυστερήσεων που έχουν προκληθεί λόγω του κορονοϊού.

Αναλυτές εκτιμούν πως η απουσία Samsung Galaxy Note στο φετινό πρόγραμμα της Samsung θα ρίξει τις αποστολές συσκευών της εταιρείας κατά 5% σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο θα συμβάλει στο να αυξήσει την κερδοφορία της, μιας και η σειρά Note είναι από τις πλέον ακριβές στην παραγωγή.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA