Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Huawei μπορεί να δίνει μια μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στο χώρο των smartphones μετά και τον πόλεμο που της άνοιξε η κυβέρνηση Τραμπ και την απαγόρευση συνεργασίας με αμερικανικές εταιρείες, ωστόσο φαίνεται πως οι Κινέζοι δεν το βάζουν κάτω. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC, η Huawei επενδύει αυτήν την περίοδο σε μια σειρά από πατέντες που σχετίζονται με το 5G με σκοπό να τις πουλήσει σε τρίτους κατασκευαστές, όπως κάνουν και ανταγωνιστές της όπως η Apple, η οποία χρεώνει ανταγωνιστές της σχεδόν 2,5 δολάρια ανά συσκευή για χρήση των πατεντών της σε διάφορα επίπεδα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για μια κίνηση που θα αποφέρει στην εταιρεία περί το 1.3 δισ. δολάρια κέρδος μέχρι και το τέλος του 2021. Μάλιστα, η εταιρεία είναι η πρώτη σε καταχωρήσεις αυτού του επιπέδου, κάτι που σημαίνει πως αρκετοί κατασκευαστές θα στραφούν προς το μέρος της για να κάνουν τα νέα τους μοντέλα συμβατά με τις τεχνολογίες 5G και LTE.

H αλήθεια είναι πως μέχρι και σήμερα, η Huawei δεν είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να κυνηγήσει ιδιαίτερα κέρδος από αυτή τη διαδικασία, αλλά με τα δεδομένα της αμερικανικής αγοράς να πιέζουν ολοένα και περισσότερο τα μερίδιά της, ίσως δεν έχει και αρκετές εναλλακτικές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA