Μενού
  • Α-
  • Α+

Φαίνεται πως τα θύματα κυβερνοεπιθέσεων έχουν χάσει ήδη αρκετά χρήματα μέσα στο 2020. Η υπηρεσία καταγραφής παραπόνων για τέτοια θέματα στο FBI αποκάλυψε πως πάνω από 4.2 δισεκατομμύρια δολάρια είναι το κόστος αυτών των επιθέσεων, σημειώνοντας άνοδο 700 εκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με τα δεδομένα που είχαμε για το 2019. Η τάση αυτή αυξήθηκε για διάφορους λόγους και μέσα στην περασμένη χρονιά καταγράφηκαν 791.790 περιστατικά. Συγκριτικά, το 2019 ο αριθμός αυτός ήταν στα 467.361!

Πάνω από 28.500 ήταν οι αναφορές κυβερνοεπιθέσεων με θέμα τον COVID-19, όπου οι hackers έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στις ενέργειες παράνομης πρόσβασης σε δεδομένα κλινικών και νοσοκομείων που σχετίζονται με την πανδημία που ταλαιπωρεί τον πλανήτη εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Οι περισσότερες επιθέσεις για αυτό το θέμα έγιναν από hackers που παρίσταναν τους εκπροσώπους του κράτους και προσπαθούσαν να αποσπάσουν πληροφορίες και δεδομένα θυμάτων μέσω mails, τηλεφώνων και social media.

Σημαντική άνοδο είδαμε το 2020 και στα επαγγελματικά phishing mails, όπου και οι hackers στόχευσαν περισσότερο σε υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, από τα οποία στη συνέχεια ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Μεγάλο ήταν και το ποσοστό των hackers που παρίσταναν τους τεχνικούς και κατάφεραν να αποσπάσουν πάνω από 146 εκατομμύρια δολάρια, από θύματα που βρίσκονται κυρίως στο ηλικιακό γκρουπ των 60+ ετών.

Δείτε εδώ την αναλυτική έρευνα του FBI για το θέμα

Διαβάστε Ακόμα:

O Black Panther έρχεται στο videogame Marvel’s Avengers

Το Facebook ετοιμάζει έκδοση του Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA