Τεχνολογία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

To Facebook παρουσίασε το όραμά του για την επαυξημένη πραγματικότητα

Πώς θα προσφέρει τις υπηρεσίες του τα επόμενα χρόνια.

Το κομμάτι της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) είναι μαζί με το 5G τα πιο σημαντικά projects στο αύριο της τεχνολογίας και το Facebook άνοιξε ήδη τα χαρτιά του. Με μια ανάρτηση ενός επεξηγηματικού video, η εταιρεία πίσω από τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θέλει να εξηγήσει πως θα μπορούσε να είναι το μέλλον του Facebook για έναν απλό χρήστη και κινήσεις που θα μπορεί να κάνει από την άνεση του καναπέ ή της καρέκλας του.

Το Facebook εξαγόρασε το 2019 την εταιρεία CTRL-Labs, μια startup που ασχολείται με το θέμα του AR και μέσω μιας συσκευής που θα φοριέται στο χέρι, θα μπορούν να περνούν τα σχετικά μηνύματα προς την πλατφόρμα. Κινήσεις όπως πληκτρολόγηση ή εντολές για videogames θα μπορούν να μεταφερθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο και την καταγραφή των κινήσεων και των νεύρων του ανθρώπινου οργανισμού.

Η συσκευή που θα φοριέται στο χέρι και θα περνάει τα μηνύματα

Το σχετικό «έξυπνο» band θα προσφέρει ακόμη και ανάδραση μέσω μηχανισμού haptic feedback, δίνοντας έτσι και στο χρήστη ανάλογη εμπειρία με ένα σύγχρονο χειριστήριο videogame. Για παράδειγμα, σε ένα παιχνίδι που θα χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα τόξο για να πετύχετε το στόχο σας, η συγκεκριμένη συσκευή θα μπορεί να προκαλέσει δονήσεις στον καρπό σας.

Το παράδειγμα του videogame με το τόξο

Όπως παρουσίασε η Facebook Reality Labs, αυτό το band θα μπορεί να αντιλαμβάνεται το click που θέλει να κάνει ένας χρήστης με κινήσεις των δαχτύλων του (σαν αυτές που αντιλαμβάνεται με ίδιο τρόπο το HoloLens της Microsoft).

Με τον ίδιο τρόπο, θα μπορεί να καταγράφεται και η δραστηριότητα των νεύρων και των εντολών που δίνει ο εγκέφαλος στο χέρι και τα δάχτυλα κατά την πληκτρολόγηση και αντίστοιχα να μεταφράζονται όλες αυτές οι κινήσεις σε ένα αποτέλεσμα που θα κάνει τον χρήστη να νομίζει ότι έχει όντως μπροστά του ένα κανονικό πληκτρολόγιο. Μάλιστα, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, το band θα μπορεί να μάθει και το στιλ και την ταχύτητα πληκτρολόγησης και να προσφέρει ολοένα και καλύτερη εμπειρία στο χρήστη.

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που έχει μπροστά του το Facebook πάντως είναι και πάλι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Και σε περιοχές όπως η Ευρώπη που το GDPR είναι ιδιαίτερα αυστηρό, θα υπάρχουν αρκετά εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν για να μπορεί κανείς να ζήσει το Facebook και τα social media του αύριο.

Διαβάστε Ακόμα:

Αυτά είναι τα χειριστήρια του νέου PlayStation VR που θα συνδέεται με το PS5

Στα 4.2 δισεκατομμύρια δολάρια οι απώλειες των κυβερνοεπιθέσεων το 2020


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.