Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές έχουν αρχίσει να αποκτούν και συμβουλευτικό ρόλο στα θέμα υγείας και γυμναστικής και οι κατηγορίες τους αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Έτσι, μετά τα smartwatches («έξυπνα» ρολόγια) και τα smartbands, ήρθε η ώρα για το νέο «έξυπνο» δαχτυλίδι, το Oura Ring.

H τιμή του είναι λίγο κάτω από τα 300 δολάρια/ευρώ και μέσω μιας σειράς αισθητήρων λαμβάνει δεδομένα από τον οργανισμό σας, τα επεξεργάζεται και σας ενημερώνει σχετικά. Μάλιστα, με τη βοήθεια ενός Πανεπιστημίου στο Σαν Φρανσίσκο, το Oura Ring έχει εμπλακεί και στη διαδικασία εντοπισμού κρουσμάτων COVID-19 ανάμεσα σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ενώ και αρκετές ομάδες NBA και WNBA το έχουν προμηθευτεί για αθλητές τους.

Το ειδικό αυτό δαχτυλίδι φοριέται όπως κάθε άλλο αντίστοιχο και πριν την αγορά του, η κατασκευάστρια εταιρεία στέλνει στον πελάτη ένα ειδικό kit για να μετρήσει σωστά το μέγεθος του δαχτύλου του. Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες, το Oura Ring έχει συγκεντρώσει αρκετό όγκο πληροφορίας με τους αισθητήρες του, το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο που φέρει στο εσωτερικό του, ενώ μπορεί ακόμη να καταγράψει και τη θερμοκρασία του σώματος. Τα δεδομένα είναι ανά πάσα χρονική στιγμή διαθέσιμα στον χρήστη μέσω του σχετικού application για το κινητό, ενώ υπάρχουν ειδικές μετρήσεις για την ώρα της άσκησης ή την ώρα του ύπνου.

Στη διάρκεια της ημέρας, το Oura Ring καταγράφει και μετράει τη δραστηριότητα του χρήστη, το πόσο περπάτησε, το πόσο κουβάλησε πράγματα και διατηρεί ένα αρκετά πλούσιο αρχείο. Αντίστοιχα, τη νύχτα μπορεί και καταγράφει τη δραστηριότητα του οργανισμού στον ύπνο και δίνει τις σχετικές συμβουλές. Μάλιστα, είναι συμβατό και με τα Apple Health και Google Fit για όποιον χρησιμοποιεί ήδη αυτά τα apps για την καταγραφή της καθημερινότητάς του. 

Η ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία του μπορεί να του προσφέρει ενέργεια για λειτουργία έως και 5 μέρες, κάτι που σίγουρα το βάζει πάνω από τα περισσότερα σύγχρονα smartbands. Ζυγίζει μόλις 4-6 γραμμάρια (ανάλογα το μέγεθος), είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο για να είναι ανθεκτικό και το πάχος του φτάνει μόλις τα 2.55 χιλιοστά. Η πλήρης φόρτισή του μπορεί να διαρκέσει από 20 έως και 80 λεπτά, μέσω μιας ειδικής βάσης που συνδέεται στο ρεύμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA