Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να απέχουμε αρκετά ακόμη από την επίσημη αποκάλυψη των iPhone 13 που θα κυκλοφορήσουν φέτος, ωστόσο κάποιες πρώτες διαρροές ίσως και να μας δίνουν μια γεύση του τι έρχεται από την εταιρεία του Κουπερτίνο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το κανάλι EverythingApplePro στο YouTube και ο MaxWeinback  του Android Police στο Twitter, η πρώτη μεγάλη διαρροή για τα iPhone 13 είναι το μικρότερο μέγεθος του notch.

Το notch είναι το μεγάλο μαύρο περιθώριο που συναντάμε εδώ και μερικά χρόνια στο πάνω μέρος των iPhone και «κρύβει» μέσα του την μπροστινή κάμερα των συσκευών, αλλά και μια σειρά αισθητήρων. Η αλήθεια είναι πως η Apple έχει δεχτεί αρκετή κριτική για το ότι δεν έχει μικρύνει ακόμη αυτήν την περιοχή (σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της) και φαίνεται πως φέτος θα έχουμε μια σημαντική βελτίωση.

Οι πρώτες διαρροές λοιπόν μιλούν για σμίκρυνση του notch περίπου στα μισά, διατηρώντας ωστόσο το μηχανισμό του Face ID για την επιβεβαίωση των στοιχείων του κατόχου. Ακόμη, τονίζεται πως αλλαγές θα έχουμε και στο σχεδιασμό των καμερών και του ειδικού χώρου που τις φιλοξενεί στην πλάτη της συσκευής, όπου κι εκεί θα μειωθεί το ύψος τους. Μένει βέβαια να δούμε πως θα αλλάξει αυτή η σχεδιαστική απόφαση τις επιδόσεις των καμερών, ειδικά από τη στιγμή που είναι ιδιαίτερης σημασίας τομέας για την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία.

Τέλος, από τα leaks φαίνεται πως θα έχουμε και ένα νέο χρώμα orange/bronze, καθώς και αλλαγές στο κομμάτι των υλικών που θα βρίσκονται στο κάλυμμα για να μειωθούν στο ελάχιστο οι δαχτυλιές. Όλα τα παραπάνω πάντως παραμένουν σε επίπεδο φημολογίας, καθώς η ίδια η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει το παραμικρό. Αν θα ισχύσουν, θα το δούμε μέσα στους επόμενους μήνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA