Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Xiaomi ανακοίνωσε στο πλαίσιο της πρόσφατης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πως μπαίνει επίσημα και στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Lei Jun, σημείωσε πως μέσα στην επόμενη δεκαετία θα επενδυθούν 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτήν την αγορά, έτσι ώστε η Xiaomi να παίζει τα επόμενα χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Η απόφαση ελήφθη μετά από πολλούς κύκλους συζητήσεων μεταξύ όλων των συνεργατών της Xiaomi και αποτελεί το τελικό, μεγάλο επιχειρηματικό εγχείρημα της ζωής μου. Στοιχηματίζω την προσωπική μου υπόληψη και θα εργαστούμε σκληρά για το μέλλον του έξυπνου ηλεκτρικού οχήματος της Xiaomi. Είμαι αποφασισμένος να οδηγήσω την ομάδα μας στην μάχη για την επιτυχία του», δήλωσε χαρακτηριστικά το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, ενώ επιβεβαίωσε τις συναντήσεις με πάνω από 200 εμπειρογνώμονες του κλάδου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται με την ασφάλεια που παρέχει στην εταιρεία η πολύ καλή θέση που έχει αυτή τη στιγμή μέσω των smart συσκευών που εμπορεύεται τα τελευταία χρόνια. Συνολικά, η  εταιρεία έχει στείλει πάνω από 146 εκ. συσκευές στα καταστήματα, έχοντας έτσι κατακτήσει μια θέση στην πρώτη τριάδα των κατασκευαστών παγκοσμίως. Οι πωλήσεις της στον τομέα των high end smartphones ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ εξαιρετικά τα πηγαίνουν και οι τηλεοράσεις της. Στην κινεζική αγορά, βρίσκεται μάλιστα 8 συνεχόμενα τρίμηνα στην κορυφή. Η πλατφόρμα AIoT της εταιρείας έχει πάνω από 86.7 εκ. χρήστες του XiaoAI AI Assistant και σίγουρα έχει γίνει καθημερινότητά τους.

Σε ενημέρωση που έκανε για το θέμα εμπλοκής στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ο Lei Jun στους εργαζομένους της εταιρείας, σημείωσε πως τα έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα έχουν μεταμορφώσει ριζικά τα επιχειρηματικά μοντέλα των παραδοσιακών κατασκευαστών αυτοκινήτων και πως η Xiaomi έχει βαθύτατη γνώση των μηχανισμών και συστημάτων υπηρεσιών ίντερνετ. Ακόμη, σημείωσε πως έχει εμπειρία στα του software και hardware, καθώς και στη δημιουργία ενός έξυπνου οικοσυστήματος. Τέλος, τονίστηκε πως το αποθεματικό της, της επιτρέπει να κάνει μια τόσο μεγάλη επένδυση για την επόμενη μέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA