Μενού
  • Α-
  • Α+

Το FBI μπλέκεται πλέον επίσημα σε έρευνα για προαποφασισμένα αποτελέσματα και στημένους αγώνες σε τουρνουά και πρωταθλήματα του videogame Counter-Strike: Global Offensive. Όπως σημείωσε ο αρμόδιος επίτροπος της ESIC (Esposrts Integrity Commission), Ian Smith, όλες οι επίσημες πλευρές ερευνούν το ζήτημα, καθώς μια ομάδα παικτών φαίνεται πως εδώ και αρκετό καιρό συμμετέχει σε αγώνες που έχουν προαποφασιστεί οι νικητές τους, κυρίως στα αμερικανικά πρωταθλήματα. 

Ο φόβος των διοργανωτών είναι πως η εμφάνιση των τουρνουά σε διάφορες πλατφόρμες στοιχηματίσουν θα αρχίσουν να δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα και ίσως στοιχίσουν και σε επίπεδο χορηγών.

Το θέμα των στημένων αγώνων δεν είναι νέο πάντως για την competitive σκηνή και ειδικά του Counter-Strike: Global Offensive videogame. Τον Οκτώβριο του 2020, 35 παίκτες στην Αυστραλία αποκλείστηκαν από τουρνουά γιατί παραβίασαν συγκεκριμένους κανόνες που αφορούσαν και την εξέλιξη αγώνων, ενώ για κάποιους οι ποινές αποκλεισμού επεκτάθηκαν περαιτέρω.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA