Μενού
  • Α-
  • Α+

Η σειρά χειριστηρίων Harmony της Logitech είναι μία από τις πλέον γνωστές και διαδεδομένες ανάμεσα στους fans του home entertainment κι όμως ήρθε η ώρα να την αποχαιρετήσουμε. Η Logitech ανακοίνωσε επίσημα μέσα από τα forums υποστήριξης των πελατών της πως σταματάει τη δημιουργία νέων μοντέλων.

Τα υπάρχοντα μοντέλα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν, ενώ όσα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη γραμμή παραγωγής, θα φτάσουν στα καταστήματα. Ωστόσο, δεν θα υπάρξουν κάποιες νέες εκδόσεις με περισσότερες λειτουργίες.

Τα χειριστήρια Harmony ήρθαν να ταιριάξουν στο μέσο χρήστη, την εποχή που τα περισσότερα προϊόντα της κατηγορίας ήταν ιδιαίτερα απλά. Τα Harmony Remotes ξεκίνησαν συνδυάζοντας πολλαπλές λειτουργίες πολλών συσκευών σε ένα χειριστήριο, ενώ στις πιο σύγχρονες εκδόσεις τους έδιναν και στο χρήστη τη δυνατότητα να φτιάξει ολόκληρες σειρές εντολών για κάποια από τα πλήκτρα τους, ενώ είχαν και μια μεγάλη οθόνη LCD με όλες τις σχετικές ενδείξεις που ενημερώνονταν και άλλαζαν σε πραγματικό χρόνο.

Η Logitech εξαγόρασε την εταιρεία που δημιούργησε τη σειρά Harmony, την Intrigue Technologies, το 2004. Τα τελευταία χρόνια όμως, οι περισσότερες λειτουργίες ενός home cinema ή ενός home entertainment setup έχουν περάσει και στις ίδιες τις πλατφόρμες των λειτουργικών στις τηλεοράσεις, κάτι που έκανε τα Harmony μια λύση πολυτελείας για αυτούς που απλά δεν ήθελαν να αποχωριστούν ακόμη το χειριστήριο ως περιφερειακό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA