Μενού
  • Α-
  • Α+

Το 2021 θα φέρει στην αγορά ακόμη περισσότερα foldable smartphones, τα οποία άρχισαν από πέρσι να δημιουργούν μια ξεχωριστή κατηγορία. Ήδη εταιρείες όπως η Samsung έχουν ρίξει τα πρώτα τους χαρτιά στο τραπέζι και με τα εργοστάσια να έχουν αρχίσει να επανέρχονται σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς, οι εταιρείες θα προσφέρουν φέτος περισσότερα μοντέλα στους καταναλωτές. Πάμε να δούμε τα καλύτερα από αυτά που μπορείτε να βρείτε στην αγορά, σε αλφαβητική σειρά.

Huawei Mate Xs

Η πρόταση της Huawei παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Διπλώνει με αντίθετο τρόπο από αυτόν που συναντάμε σε άλλα προϊόντα της κατηγορίας, με μεγάλο μέρος της οθόνης να μένει στο εξωτερικό τμήμα και μετά το δίπλωμα. Η μεγάλη οθόνη τεχνολογίας OLED που σχηματίζεται με το πλήρες άνοιγμα έχει διαγώνιο 8 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση 2200x2480 pixels. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε έναν Kirin 990 με 8GB RAM, 512GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ στα της φωτογραφίας η Huawei επέλεξε και πάλι κορυφαίες λύσεις με ένα setup 40MP+8MP+16MP+ToF.

Motorola Razr

H Motorola αναβαθμίζει τη σειρά Razr και από την κατηγορία των clamshell φτάνουμε σε μια εναλλακτική μορφή που μπορεί να το εντάξει και στα foldables. Στο εσωτερικό της συσκευής θα συναντήσουμε τον Qualcomm Snapdragon 765G, 8GB RAM, 256GB αποθηκευτικού χώρου και μία πολύ καλή κάμερα 48MP στο πίσω τμήμα. Η οθόνη του θα είναι τεχνολογίας OLED, θα έχει διαγώνιο 6.2 ιντσών και θα υποστηρίζει ανάλυση 876x2142 pixels.

Samsung Galaxy Z Flip

Η πρώτη πρόταση της Samsung ακούει στο όνομα Samsung Galaxy Z Flip. Υποστηρίζει δίκτυα 4G, στο εσωτερικό της βρίσκουμε τον Qualcomm Snapdragon 865 με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου, καθώς και υποστήριξη ασύρματης φόρτισης. Η οθόνη AMOLED στο εσωτερικό της συσκευής προσφέρει ανάλυση 1080x2636 pixels, ενώ στο εξωτερικό τμήμα υπάρχει μια μικρότερη 1,1 ίντσας με ανάλυση 112x300.

Samsung Galaxy Z Fold 2

H πιο πρόσφατη απόπειρα της Samsung να κερδίσει μέρος της αγοράς των foldables ήρθε με το Samsung Galaxy Z Fold 2. Η συσκευή φέρει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 865 Plus, 12GB RAM, αποθηκευτικό χώρο από 256GB και μπαταρία 4.500mAh. Είναι σαφώς πιο ισχυρό από την πρώτη απόπειρα της εταιρείας, έχει καλύτερες κάμερες (τριπλό φακό στο πίσω μέρος με 12+12+12MP) και ακόμη καλύτερες οθόνες.

Xiaomi Mi Mix Fold

H πρόταση της Xiaomi δεν είναι ακόμη διαθέσιμη σε όλες τις αγορές του πλανήτη, αλλά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Η κεντρική του οθόνη τεχνολογίας AMOLED φτάνει σε διαγώνιο τις 8.01 ίντσες και ανάλυση τα 1860x2480 pixels. Στο εσωτερικό του βρίσκουμε έναν Snapdragon 888 με έως και 16GB RAM και έως 512GB αποθηκευτικού χώρου. Τέλος, η τριπλά κάμερά του στο πίσω μέρος έχει αισθητήρες 108MP+8MP+13MP.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA