Μενού
  • Α-
  • Α+

Η COSMOTE ανακοίνωσε το τέλος της λειτουργίας του 3G δικτύου της μετά από σχεδόν 20 χρόνια λειτουργίας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία σημείωσε πως το COSMOTE 3G θα αρχίσει να καταργείται σταδιακά από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως και τα τέλη της χρονιάς και με το φάσμα που θα απελευθερωθεί, αναμένεται να ενισχυθούν τα δίκτυα COSMOTE 4G και COSMOTE 5G.

O executive director σχεδιασμού και ανάπτυξης δικτύου του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Τσώνης, δήλωσε για το θέμα πως: «το 3G, η τεχνολογία που μόλις πριν 20 χρόνια αποτέλεσε επανάσταση και εγκαινίασε την εποχή του Mobile Internet, θεωρείται ήδη ξεπερασμένο. Αυτό καταδεικνύει την ταχύτητα με την οποία οι τεχνολογίες αλλάζουν, καθώς και την ανάγκη για συνεχείς επενδύσεις σε δίκτυα. Στην COSMOTE, απαντώντας σε αυτή την ανάγκη, φέραμε πρώτοι στην Ελλάδα το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, το 5G, και συνεχίζουμε να επενδύουμε δυναμικά για να γίνει σύντομα διαθέσιμο σε ολόκληρη τη χώρα». 

Η εταιρεία σημείωσε ακόμη πως η κατάργηση του 3G δικτύου δεν θα επηρεάσει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων, ενώ το κομμάτι των δεδομένων θα εξυπηρετείται από το COSMOTE 4G. Σε ό,τι αφορά το COSMOTE 5G, στόχος της COSMOTE είναι να ξεπεράσει η πληθυσμιακή κάλυψη το 50% της επικράτειας έως και το τέλος του 2021. Στην παρούσα φάση, το 5G καλύπτει το 90% της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας ταχύτητες που σε περιοχές ξεπερνούν και το 1Gbps.

Όσοι συνδρομητές έχουν στα χέρια τους κάποιο 3G smartphone θα μπορούν να αντικαταστήσουν άμεσα και δωρεάν την 3G SIM τους σε ένα κατάστημα του Ομίλου, ενώ θα υπάρχουν και σχετικές εκπτώσεις για αγορά πιο σύγχρονης συσκευής smartphone.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA