Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ιρλανδική αρχή προστασίας δεδομένων (DPC) ανακοίνωσε πως ξεκινάει έρευνες για την πρόσφατη αποκάλυψη της διαρροής προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook. Μπορεί μεν η επίθεση στους servers και η άντληση των στοιχείων να έγινε το 2019, ωστόσο είναι άλλη μια φορά που η δημοφιλής πλατφόρμα αφήνει απροστάτευτους τους χρήστες της και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μείνει χωρίς περαιτέρω έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι με αυτήν την επίθεση hackers που έγινε στο Facebook εκτέθηκαν τα προσωπικά στοιχεία (τηλέφωνα, ονοματεπώνυμα, ημερομηνίες γέννησης, τοποθεσίες διαμονής και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) 533 εκατομμυρίων χρηστών σε 106 χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα). Η DPC δήλωσε πως αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα που της παραχωρήθηκαν από τα κεντρικά γραφεία του Facebook στην Ιρλανδία και θεωρεί πως έχει γίνει παραβίαση των κανονισμών που θέτει ο GDPR. Άρα ως εκ τούτου πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες, καθώς και κάποιο μεγάλο πρόστιμο στην αρμόδια εταιρεία.

Η δήλωση του DPC έρχεται λίγο μετά τη δήλωση του Ευρωπαίου Επίτροπου Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς, ότι το θέμα ερευνάται περαιτέρω.

https://twitter.com/dreynders/status/1381663631981617163?ref_src=twsrc^tfw

Η εμπλοκή των σχετικών αρχών έρχεται λόγω του γεγονότος ότι η έδρα του Facebook είναι στην Ιρλανδία και ως εκ τούτου υπάρχουν πάντα κάποιες γκρίζες ζώνες. Φαίνεται πάντως πως το Facebook προσπαθεί να προσπεράσει το θέμα όσο πιο αθόρυβα γίνεται, αφού εκπρόσωπός του δήλωσε σε ιστοσελίδα του εξωτερικού πως δεν υπάρχει καν πρόθεση να ενημερωθούν οι χρήστες, τα προσωπικά δεδομένα των οποίων έχουν πέσει σε χέρια τρίτων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA