Μενού
  • Α-
  • Α+

Work from home; Άνετα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ισχυρό laptop που θα σου επιτρέψει να δουλέψεις με τον ρυθμό που θες, όσο γρήγορος κι αν είναι αυτός, μεγιστοποιώντας την παραγωγικότητά σου. Ένα σύστημα με ισχυρό επεξεργαστή ώστε να τρέχει και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, άπλετη RAM για να παίζει το multitasking στα δάχτυλα, SSD για κορυφαίες ταχύτητες απόκρισης και… ποιος ξέρει τι άλλο. Μην αγχώνεσαι: σου βρήκαμε τα top5 laptops που θα σε κάνουν να δουλεύεις από το σπίτι ή όπου αλλού θες «πετώντας»!

Dell XPS 17 9700 (Core i7 10750H/32GB/2TB/GeForce GTX 1650 Ti)

Το Dell XPS 17 9700 είναι πιθανότατα και χωρίς περιστροφές το καλύτερο business laptop που μπορείς να βρεις στην αγορά από κάθε άποψη. Μιλάμε για ένα πραγματικό «τέρας» επιδόσεων καθώς έρχεται με επεξεργαστή Intel Core i7 10750H έξι πυρήνων και Turbo Boost 10ης γενιάς τον οποίο πλαισιώνουν 32 GB ταχύτατης DDR4-2933 RAM για να μην… κολλάς πουθενά. Παράλληλα, ο δίσκος PCIe NVMe M.2 SSD στα 2 TB θα σου προσφέρει τον χώρο που χρειάζεσαι κι ακόμα περισσότερο μαζί με εξωπραγματικές ταχύτητες απόκρισης από τη στιγμή που θα ενεργοποιήσεις το σύστημα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το XPS 17 9700 διαθέτει και ανεξάρτητη κάρτα γραφικών και μάλιστα όχι όποια κι όποια: η GeForce GTX 1650 Ti με τα 4 GB GDDR6 θα καλύψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς δημιουργούς περιεχομένου -και φυσικά τον gamer που κρύβεις μέσα σου!

Η οθόνη του συστήματος θα σου προσφέρει εκθαμβωτικές εικόνες. Υποστηρίζει τεχνολογία HDR Dolby Vision για φωτεινά χρώματα, έντονα λευκά και βαθιά μαύρα. Η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίας εξασφαλίζει στο laptop αυτονομία που ξεπερνά υπό προϋποθέσεις και τις 14 ώρες έτσι ώστε να δουλεύεις απερίσπαστος χωρίς το άγχος της φόρτισης. Σε αυτά συνυπολόγισε την υποστήριξη Wi-Fi 6, τις θύρες Thunderbolt 3, την άριστη σύνδεση με το smartphone σου και βέβαια την κάμερα υπερύθρων που θα σε συνδέσει στα Windows με μια ματιά και έχεις το απόλυτο business laptop που δε θα έχει το παραμικρό πρόβλημα να ικανοποιήσει απόλυτα ακόμα και τον πλέον απαιτητικό χρήστη.

 

Asus ExpertBook B9450FA (Core i7 10510U/16GB/512GB/Intel UHD)

Ποιος είπε ότι τα ισχυρά επαγγελματικά laptops πρέπει να είναι ογκώδη και δύσκολα στη μεταφορά; Το Asus ExpertBook B9450FA θα σε εκπλήξει ως προς αυτό, αφού είναι το ελαφρύτερο business laptop στις 14 ίντσες στον κόσμο, προκειμένου να το μεταφέρεις με άνεση όπου κι αν βρίσκεσαι. Ζυγίζει περί τα 880 γραμμάρια μόλις, κάτι που σε συνδυασμό με το συμπαγές design του το καθιστούν μία εξαιρετικά ευέλικτη πρόταση. Με άριστη ποιότητα κατασκευής και premium φινίρισμα, είναι ένα laptop που δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα να ανταπεξέλθει στην καθημερινή χρήση, προσφέροντας λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε επαγγελματίας.

Κρύβει έναν Core i7 10ης γενιάς με τέσσερις πυρήνες τον οποίο συνοδεύουν 16 GB μνήμης και δίσκος NVMe M.2 SSD χωρητικότητας 512 GB. Παράλληλα, η υποστήριξη Wi-Fi 6 εγγυάται πως θα απολαμβάνεις πάντα τις υψηλότερες δυνατές ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, ενώ η μπαταρία των 66 Wh με τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας Panel Self Refresh προσφέρει έως και 24 ώρες αυτονομίας! Η δε ταχεία φόρτιση εξασφαλίζει φόρτιση σε ποσοστό 60% μέσα σε μόλις 39 λεπτά για να μην περιμένεις άσκοπα. Στα παραπάνω πρόσθεσε το υπερπλήρες προφίλ συνδεσιμότητας (συμπεριλαμβανομένων δύο Thunderbolt 3 USB-C) και τις εφαρμογές τις Asus και έχεις ένα business laptop που δεν σταματά πουθενά. 

HP Spectre x360 Pro 15-eb0001nv (Core i7 10750H/8GB/512GB/GeForce GTX 1650 Ti)

Ευέλικτο και αποδοτικό, το Spectre x360 Pro της HP αποτελεί μία απόλυτα αξιόπιστη πρόταση που θα σε καλύψει σε όλο το φάσμα της καθημερινότητάς σου. Η οθόνη αφής των 15,6 ιντσών με ανάλυση 4K UHD δεν προσφέρει απλά μία ασύγκριτης ποιότητας εμπειρία θέασης αλλά περιστρέφεται και κατά 360ο μετατρέποντας αυτοστιγμεί το laptop της HP σε tablet, το οποίο θα χρησιμοποιήσεις εξίσου άνετα για τη δημιουργία περιεχομένου, σε παρουσιάσεις, για να κρατήσεις σημειώσεις ή για να παρακολουθήσεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο. Έτσι κι αλλιώς η πλήρης κάλυψη του χώρου sRGB θα σου προσφέρει υπέροχα χρώματα.

Όσο για τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, το σύστημα κρύβει μέσα του έναν Intel Core i7 έξι πυρήνων 10ης γενιάς ο οποίος δεν θα ‘χει πρόβλημα να ανταποκριθεί στα καθημερινά σου «θέλω». Παράλληλα διαθέτει 8 GB RAM για άνετο multitasking και δίσκο NVMe M.2 SSD στα 512 GB, προσφέροντάς σου τον χώρο που θες με σπουδαίες ταχύτητες από την εκκίνηση ως τον τερματισμό. Στα δε γραφικά, μία NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti με 4 GB αποκλειστικής μνήμης θα φροντίσει ώστε το σύστημα να καλύψει στο έπακρο τις ανάγκες των δημιουργών περιεχομένου -μέχρι και να σου προσφέρει ώρες ψυχαγωγίας με τα video games της αρεσκείας σου.

Dell XPS 9310 (Core i7 1165G7/16GB/512GB/Intel Iris Xe)

Το XPS 9310 συνδυάζει την απαράμιλλη αισθητική της business σειράς της Dell με τη λειτουργικότητα και την ευελιξία ενός 2-σε-1 συστήματος. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολυσύνθετο laptop που δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να ανταπεξέλθει στα «θέλω» και να καλύψει τις ανάγκες του απαιτητικού businessman. Το μικρό του μέγεθος (οθόνη 13,4 ιντσών) του επιτρέπει να μεταφέρεται εύκολα αφού χωρά παντού χωρίς να καταλαμβάνει ιδιαίτερο χώρο. Η περιστρεφόμενη οθόνη αφής θα σου δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το laptop όπως ταιριάζει στην εκάστοτε περίσταση, όμως σε κάθε περίπτωση θα σου προσφέρει καταπληκτικές εικόνες με ποιότητα χρωμάτων που δεν έχεις ξαναδεί (έρχεται με τεχνολογία HDR Dolby Vision και πιστοποίηση VESA DisplayHDR 400).

Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Intel Core i7 1165G7 11ης γενιάς έρχεται με 12 MB μνήμης Intel Smart Cache και Turbo Boost για επιδόσεις χωρίς προηγούμενο, ενώ υποστηρίζεται από 16 GB RAM και έναν NVMe M.2 SSD στα 512 GB για σπουδαίες ταχύτητες απόκρισης αλλά και τη χωρητικότητα που χρειάζεσαι. Πέραν αυτών, ο σχεδιασμός του XPS 9310 είναι τέτοιος που θα μεγιστοποιήσει την παραγωγικότητά σου. Το στήριγμα παλάμης είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα με έξτρα επίστρωση στις άκρες για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, το σύστημα ψύξης αποτελείται πλέον από δύο ανεμιστήρες και η κάμερα υπερύθρων χαρίζει σύνδεση στα Windows με μία σου ματιά. Όσο για τη συνδεσιμότητα; Με Thunderbolt 4 και Wi-Fi 6 δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα! 

Microsoft Surface Book 3 (Core i7 1065G7/16GB/256GB/GeForce GTX 1650)

Μία εξαιρετικά ευέλικτη και κομψή πρόταση, το Surface 3 είναι ιδανικό για εκείνους που μετακινούνται πολύ. Κατασκευασμένο με γνώμονα την ευελιξία και την άνετη μεταφορά, διαθέτει υψηλά στάνταρ κατασκευής και σπουδαία στιβαρότητα προκειμένου να ανταπεξέλθει στη σκληρή, καθημερινή χρήση. Το Surface 3 είναι μία εξαιρετικά λειτουργική 2-σε-1 συσκευή. Προσφέρει τέσσερις τρόπους λειτουργίας για να το χρησιμοποιήσεις όπως σε βολεύει περισσότερο ενώ η αποσπώμενη οθόνη αφής του σημαίνει ότι θα ανταποκριθεί περίφημα ακόμα και ως tablet.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, δεν υστερεί κάπου. Ενσωματώνει επεξεργαστή Intel Core i7 10ης γενιάς τον οποίο πλαισιώνουν 16 GB RAM DDR4 και δίσκος SSD 256 GB για σπουδαίες ταχύτητες απόκρισης. Η Microsoft έχει καταφέρει να χωρέσει στο λιλιπούτειο σώμα του μάλιστα μέχρι και κάρτα γραφικών GeForce GTX 1650 με 4 GB GDDR5 η οποία θα καλύψει απόλυτα τους δημιουργούς περιεχομένου. Η δε οθόνη PixelSense των 13,5 ιντσών με ανάλυση 3000x2000 pixels προσφέρει μία εκπληκτική εμπειρία θέασης, είτε είσαι στο Excel, είτε δουλεύεις στο Photoshop. Το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και το μεγάλο trackpad ολοκληρώνουν την άνετη εμπειρία χρήσης.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA