Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί ο Steve Jobs να μην ήταν ιδιαίτερα fan της ιδέας του να προωθούνται τα iPhone και τα iPad ως συσκευές (και) για gaming, αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει και η Apple βλέπει τους τεράστιους τζίρους που κινούνται σε αυτήν την αγορά. Θα ήταν λοιπόν αφελές από πλευράς της να μην προσεγγίσει τους gamers και όσους αρέσκονται στο να διασκεδάζουν με παιχνίδια είτε εν κινήσει, είτε με μη παραδοσιακούς τρόπους. 

Το Apple Arcade είναι μια υπηρεσία που αν έπρεπε να περιγραφεί με λίγα λόγια, είναι κάτι σαν το Netflix των gamers. Με μία μηνιαία συνδρομή, ο κάτοχος Apple Account μπορεί να έχει απεριόριστη πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα παιχνιδιών για να τα δοκιμάσει σε iPhone, iPad, Apple TV και υπολογιστές Mac. Η υπηρεσία ξεκίνησε να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο του 2019 και προσφέρει τη δυνατότητα διαμοιρασμού του περιεχομένου της σε έως και πέντε άτομα μέσω του family sharing. 

Τα παιχνίδια συνεργάζονται πλήρως με το Game Center και το iCloud, ενώ υποστηρίζουν και λειτουργίες achievements (επιτευγμάτων) και leaderboards. με τις πρόσφατες ενημερώσεις των λειτουργικών μάλιστα, υποστηρίζουν μέχρι και παραδοσιακά χειριστήρια, όπως αυτά του PlayStation και του Xbox. 

Αρχικά, η πλατφόρμα ξεκίνησε με 71 παιχνίδια, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 100. Οι συνεργάτες της Apple είναι μεγάλες εταιρείες, ενώ υπάρχουν και πάρα πολλά ανεξάρτητα studios που έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους και προσφέρουν τους τίτλους τους απευθείας στους gamers. Υπολογίζεται πως η Apple δαπάνησε πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια στο λανσάρισμα του Apple Arcade και πως οι συνδρομητές της υπηρεσίας θα προσφέρουν μέχρι και το 2024 περί τα 4.6 δισεκατομμύρια δολάρια στο ταμείο της εταιρείας του Κουπερτίνο.

Στην πορεία των μηνών, έχουν γίνει και ιδιαίτερα σημαντικές προσθήκες στην πλατφόρμα, όπως πρόσφατα το νέο παιχνίδι του ανθρώπου πίσω από τη δημοφιλή σειρά Final Fantasy, του Hironobu Sakaguchi. Το Fantasian είναι ένα νέο RPG με στοιχεία turn-based μαχών σε μια τεράστια έκταση. Ήδη έχει κλέψει τις εντυπώσεις για το art style του και θεωρείται από τα κορυφαία παιχνίδια της υπηρεσίας.

Πέραν αυτού, μπορείτε να βρείτε τίτλους όπως το NBA 2K, το Monument Valley, το Fruit Ninja Classic και το Cut the Rope Remastered. Δείτε μερικά από τα παιχνίδια με τα καλύτερα γραφικά, μέσα από το παρακάτω video.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA