Μενού
  • Α-
  • Α+

To Spring Loaded event της Apple έφερε αρκετές ανακοινώσεις για τα προϊόντα της εταιρείας που θα δούμε τους επόμενους μήνες. Πρωταγωνιστής ήταν αναμφίβολα το νέο iPad Pro, το οποίο έρχεται σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με όσα έχουμε δει στο παρελθόν. Ας παρακολουθήσουμε αναλυτικά τις ανακοινώσεις που έγιναν.

iPad Pro

Τα νέα iPad Pro έρχονται με το M1 chip, επιβεβαιώνοντας όλες τις φήμες των τελευταίων εβδομάδων. Θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις, μία στις 11 (με οθόνη Liquid Retina) και μία στις 12.9 ίντσες (με οθόνη Liquid Retina XDR), με 50% υψηλότερες επιδόσεις και 40% ταχύτερη επεξεργασία γραφικών σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, αλλά και συνδεσιμότητα 5G. Η οθόνη του μεγαλύτερου μοντέλου διαθέτει 10.000 mini LEDs και θα προσφέρει φωτεινότητα έως 1000nits και αντίθεση 1.000.000:1.

Από πλευράς χωρητικότητας, θα κυκλοφορήσει και μια έκδοση με 2TB αποθηκευτικού χώρου, ενώ η μνήμη στα νέα iPad Pro θα φτάνει έως και τα 16GB. Στο μπροστινό τμήμα τους υπάρχει μια νέα υπερευρυγώνια TrueDepth Camera με αισθητήρα 12MP (1080p) με λειτουργία αυτόματης εστίασης στο πρόσωπο του χρήστη. Τέλος, έχουμε USB-C και Thunderbolt, δυνατότητα σύνδεσης με πολλά συμβατά περιφερειακά, αλλά και υποστήριξη για το Apple Pencil 2ης γενιάς.

To 11ρι iPad Pro θα ξεκινάει από τα 799 δολάρια για την έκδοση WiFi και τα 999 δολάρια για την έκδοση WiFi+Cellular, ενώ οι αντίστοιχες τιμές για το 12.9ρι είναι 1099 kai 1299 δολάρια. Και οι δύο εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν στο δεύτερο μισό του Μαϊου και οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 30 Απριλίου. 

Ο ανασχεδιασμένος iMac έρχεται κι αυτός με το M1 chip, οθόνη 24 ιντσών (4.5k Retina), 1080p FaceTime camera και 7 διαφορετικούς χρωματισμούς, αλλά και ασύρματο πληκτρολόγιο με μηχανισμό Touch ID. Ο όγκος του είναι μειωμένος κατά 50%  και η πλάτη του συστήματος επίπεδη, με πάχος που φτάνει μόλις τα 11.5 χιλιοστά. Η βασική έκδοση θα κυκλοφορήσει με 8GB RAM και 256GB σκληρό δίσκο SSD. Μαζί με το σύστημα παρουσιάστηκαν επίσης και ένα νέο ποντίκι και ένα νέο trackpad. Οι τιμές του νέου iMac ξεκινούν από τα 1299 δολάρια και οι προπαραγγελίες θα αρχίσουν στις 30 Απριλίου. Η διάθεσή τους αναμένεται να ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του Μαϊου.

Η Apple μπαίνει κι αυτή επίσημα στο χορό των item trackers. Πρόκειται για μια σειρά συσκευών μικρού μεγέθους που λειτουργούν ως ανιχνευτές για διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πολύ στην καθημερινότητά σας (πχ. τα κλειδιά). Με την ενεργοποίησή τους μπορείτε να τα βρίσκετε μέσω της εφαρμογής Find My του iOS. Η τιμή τους ξεκινάει από τα 29 δολάρια και θα πωλούνται και σε συσκευασία των 4 στην τιμή των 99 δολαρίων. Η διάθεσή τους ξεκινάει από τις 30 Απριλίου.

Apple TV 4K + Remote

Και οι φήμες για το Apple TV 4K επιβεβαιώθηκαν. Τα νέα entertainment boxes της Apple έρχονται με το A12 Bionic Chip των iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR και μπορούν πλέον να αναπαράγουν περιεχόμενο με HDR και σε υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης. Η τιμή του νέου Apple TV 4K θα ξεκινάει από τα 179 δολάρια για την έκδοση με τα 32GΒ και οι προπαραγγελίες του ξεκινούν στις 30 Απριλίου. Η διάθεσή τους ξεκινάει -κι αυτή- στο δεύτερο μισό του Μάϊου. Μαζί με το νέο Apple TV παρουσιάστηκε και ένα νέο ασύρματο χειριστήριο με click pad στο επάνω μέρος, αλλά και ειδικό πλήκτρο για τη Siri στο πλάι.

iPhone 12 σε μοβ

H Apple ανακοίνωσε ακόμη τη διάθεση ενός μοβ χρωματισμού για τα iPhone 12 και iPhone 12 mini. Οι προπαραγγελίες για αυτά τα μοντέλα ξεκινούν την Παρασκευή και θα είναι διαθέσιμα στις 30 Απριλίου. Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, είναι ίδια με αυτά των εκδόσεων που έχουν κυκλοφορήσει ήδη.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το event της Apple στη συνέχεια του άρθρου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA