Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Apple μπορεί να παρουσίασε μέσα στην εβδομάδα τα AirTags, αλλά δεν είναι η πρώτη εταιρεία που λανσάρει αυτά τα gadgets. Ωστόσο, με την ώθηση που πήρε η κατηγορία από τις ανακοινώσεις της αμερικανικής κατηγορίας, σίγουρα μια νέα σειρά προϊόντων αρχίζει να έρχεται στο προσκήνιο.

Τι είναι όμως τα AirTags και όλα τα αντίστοιχα προϊόντα της κατηγορίας Smart Tags; Πρόκειται ουσιαστικά για ψηφιακούς πομπούς που αφήνουν το στίγμα τους και έτσι ο κάτοχός τους μπορεί να τα εντοπίσει με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Σκεφτείτε τα σαν μια σειρά από μικρά μπρελόκ, που απλά έχουν τη δυνατότητα να εκπέμψουν σήμα και να σας… μαρτυρήσουν την τοποθεσία τους μέσω των σχετικών apps (όπως το Find My του iOS). Τέρμα λοιπόν τα χαμένα κλειδιά, γυαλιά, πορτοφόλια. Ήρθε η ώρα των Tags!

Πέραν όμως των AirTags, ας δούμε μερικά ακόμη ενδιαφέροντα προϊόντα αυτής της κατηγορίας που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Ένα πρώτο μοντέλο κυκλοφόρησε από την Tile το 2020 και έχει την ονομασία Tile Pro. Έρχεται με δύο διαφορετικούς τρόπους εντοπισμού, μπαταρία που μπορεί να αλλαχτεί από τον χρήστη και προσφέρει τη μεγαλύτερη εμβέλεια για Bluetooth.

H Chipolo λάνσαρε το 2018 τα Chipolo One, τα οποία ωστόσο λειτουργούν σε περιορισμένη εμβέλεια, καθώς κυκλοφόρησαν σε μια εποχή που η τεχνολογία γύρω από την κατηγορία των smart tags δεν είχε εξελιχθεί αρκετά. Είναι, συνολικά, μια φθηνή πρόταση.

Μία ακόμη προσιτή λύση είναι τα Mynt ES. Πρόκειται για μια λύση για όσους θέλουν να μπουν τώρα στον κόσμο των smart tags και προσφέρουν μια αξιοπρεπή απόσταση που μπορούν να επικοινωνήσουν με τις σχετικές εφαρμογές.

Το πιο πρόσφατο μοντέλο μεγάλης εταιρείας στο χώρο ήταν το Samsung Galaxy SmartTag. Η γνωστή εταιρεία τα παρουσίασε και τα έδωσε στην κυκλοφορία μέσα στο 2021 και προσφέρουν μια σειρά από ευκολίες, όπως απεικόνιση πάνω σε χάρτη της περιοχής και όχι μόνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA