ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
28/04/2021 13:35

Η Apple στα δικαστήρια για θέματα ιδιοκτησίας περιεχομένου που πουλάει το iTunes

Το μεγάλο ζήτημα με τα δικαιώματα σε ψηφιακές αγορές στέλνει την Apple στα δικαστήρια.

Η Apple στα δικαστήρια για θέματα ιδιοκτησίας περιεχομένου που πουλάει το iTunes
Η Apple στα δικαστήρια για θέματα ιδιοκτησίας περιεχομένου που πουλάει το iTunes
Ανάγνωση:

Το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει με την ιδιοκτησία του περιεχομένου που αποκτάται σε ψηφιακή μορφή από το iTunes και άλλες ανάλογες υπηρεσίες έρχεται ξανά στην επικαιρότητα και στέλνει την Apple στο δικαστήριο. Συγκεκριμένα, δικαστήριο στο Σακραμέντο θέλει να εξετάσει υπόθεση καταναλωτών που κατηγορούν την Apple για το περιεχόμενο που προσφέρει ψηφιακά μέσω της ηλεκτρονική της πλατφόρμας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα γνωστό πρόβλημα της σημερινής εποχές, όπου και οι ψηφιακές αγορές είναι σχεδόν κανόνας, αλλά και που οι πάροχοι μπορούν να διακόψουν την υποστήριξη ή τη διάθεση ενός προϊόντος μετά από χρόνια. Όπως σημειώνεται, οι αντίδικοι αναφέρουν πως η Apple θα πρέπει να αλλάξει τον όρο «αγορά» (“buy”) από το iTunes, καθώς ο καταναλωτής δεν αγοράζει κάτι που του ανήκει πλέον, αλλά είναι μόνιμα εξαρτημένος από τις προθέσεις της Apple. Μάλιστα, η πλευρά που…τρέχει την Apple στα δικαστήρια σημειώνει πως «η εταιρεία μπορεί να τερματίσει την πρόσβαση του χρήστη σε περιεχόμενο που έχει αγοράσει, όπως έχει κάνει ήδη αρκετές φορές. Ως εκ τούτου δεν έχει θέση στο ηλεκτρονικό κατάστημα η έννοια της λέξης αγορά».

Παρόλο που η Apple προσπάθησε να αντικρούσει τις κατηγορίες εξωδικαστικά, σημειώνοντας πως «οποιοσδήποτε λογικός χρήστης αντιλαμβάνεται πως κάποιο ηλεκτρονικό προϊόν δεν μένει για πάντα διαθέσιμο», ο δικαστής αποφάσισε πως η απάντηση αυτή δεν αρκεί και έτσι οι δύο πλευρές καταλήγουν στα δικαστήρια, εκτός κι αν βρεθεί κάποια λύση τις επόμενες μέρες.

Η υπόθεση δεν είναι άγνωστη για τις εταιρείες τεχνολογίας, αφού και η Amazon είχε κληθεί να δώσει απαντήσεις σε παρόμοιες κατηγορίες τον Οκτώβριο, καθώς φαίνεται πως διαφήμιζε με λάθος τρόπο το ψηφιακό περιεχόμενο για αγορές από την πλατφόρμα Amazon Prime Video. Η Amazon μάλιστα υποστήριξε πως οι καταναλωτές ξέρουν πως αγοράζουν μια άδεια περιορισμένου χρόνου για να μπορούν να δουν το περιεχόμενο που επιθυμούν, κάτι που αναφέρεται ρητά και στους σχετικούς όρους χρήσης της υπηρεσίας.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
AMAZON ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ APPLE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ