Μενού
  • Α-
  • Α+

H Google ανακοίνωσε πως το Android Earthquake, το εργαλείο ενημέρωσης για τους σεισμούς, ξεκινάει να προσφέρεται και στους Έλληνες καταναλωτές. Όπως δείχνουν οι έρευνες, πάνω από το 50% των τραυματισμών που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός σεισμού μπορούν να αποφευχθούν με έγκαιρη ενημέρωση στα πρώτα κρίσιμα δευτερόλεπτα.

Ως εκ τούτου, η Google λάνσαρε το 2020 το Android Earthquake, ένα σύστημα που χρησιμοποιεί τους αισθητήρες των Android smartphones για να αντιλαμβάνεται και να καταγράφει σεισμούς σε κάθε άκρη του πλανήτη. Στη συνέχεια, ο διακομιστής διασταυρώνει τις πληροφορίες από πολλά κινητά ώστε να εντοπίσει το σεισμό, το μέγεθος του, και την ακριβή τοποθεσία του.

Με το που ξεκινήσει ένας σεισμός, οι σχετικές ενημερώσεις έρχονται από το Google Search και πλέον στις υποστηριζόμενες χώρες μπαίνει πλέον και η Ελλάδα (μαζί με τη Νέα Ζηλανδία). Για όσους δεν θέλουν τις σχετικές ενημερώσεις, υπάρχει πάντα η δυνατότητα απενεργοποίησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA