Μενού
  • Α-
  • Α+

Όσο ακριβά κι αν έχουν γίνει πλέον τα σύγχρονα smartphones (που έχουν ανεβάσει την μέση τιμή ενός high end μοντέλου πάνω από τα 1000 ευρώ/δολάρια), υπάρχει εκεί έξω μια αγορά που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί. Συγκεκριμένες εταιρείες και οίκοι δουλεύουν πάνω σε συγκεκριμένες εκδόσεις τηλεφώνων και δημιουργούν εκδόσεις με χρυσό και όχι μόνο, που ναι μεν είναι συλλεκτικές, αλλά κοστίζουν και πάνω από 100.000 δολάρια. Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Ας δούμε μερικά από τα πιο ακριβά smartphones που έχουν σχεδιαστεί ποτέ.

Caviar iPhone 12 Pro Pure Gold

Σχεδιάστηκαν μόλις 7 τέτοια μοντέλα και πουλήθηκαν στην τιμή των 122 χιλιάδων δολαρίων έκαστο. Το περίβλημά τους είναι καλυμμένο με χρυσό 18 καρατίων, ενώ δεν έχει γίνει καμία απολύτως επέμβαση στο εσωτερικό της συσκευής.

Caviar Samsung Galaxy S21 Ultra

Η Caviar έχει δουλέψει πάνω και σε μια ειδική έκδοση του Samsung Galaxy S21 Ultra. Κυκλοφορεί σε 5 διαφορετικές εκδόσεις και το εξωτερικό του είναι εμπλουτισμένο με χρυσό, διαμάντι, δέρμα και τιτάνιο. Στο πίσω μέρος της πιο ακριβής έκδοσης βρίσκεται και το κεφάλι ενός ταύρου, όλο φτιαγμένο από χρυσό.

Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond Edition

Η τιμή του Falon Supernova iPhone 6 Pink Diamond Edition έφτασε τα 48.5 εκ. δολάρια και σχεδιάστηκε το 2004. Είναι γεμάτο με χρυσό 24 καρατίων και στο πίσω του μέρος φιλοξενεί ένα τεράστιο ροζ διαμάντι. Αγοράστηκε από Ινδό ιδιοκτήτη ομάδας κρίκετ για τη γυναίκα του, Nita Ambani.

https://www.youtube.com/watch?v=jjIMDXgq9Dw

Goldvish Le Million

Η σουηδική εταιρεία Goldvish έχει κατασκευάσει το Goldvish Le Million, ένα τηλέφωνο που το 2006 χαρακτηρίστηκε από την υπηρεσία Guinness ως το πιο ακριβό που έχει κατασκευαστεί. Στην αγορά διατέθηκαν μόλις 3 κομμάτια και κάθε ένα από αυτά είχε σώμα από χρυσό 18 καρατίων και ήταν στολισμένο με μερικές εκατοντάδες διαμάντια.

Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

Σχεδιάστηκαν 3 εκδόσεις από το θρυλικό αυτό smartphone. Στο μπροστινό του τμήμα υπάρχουν μαύρα διαμάντια 45.4 καρατίων, ενώ στο περίβλημά του υπάρχουν ακόμη 180 γραμμμάρια χρυσού. Η πλάτη είναι καλυμμένη με ξύλο 200 ετών από την Αφρική. 

iPhone 3G Kings Button

Το iPhone 3G Kings Button ήταν μία από τις ακριβότερες εκδόσεις του smartphone της Apple που κυκλοφόρησε. Η τιμή του ορίστηκε στα 2.5 εκ. δολάρια και σχεδιάστηκε από τον Αυστριακό Peter Alisson. Είναι στολισμένο με χρυσό 18 καρατίων και το πιο χαρακτηριστικό του σημείο είναι ένα διαμάντι 6.6 καρατίων που έχει αντικαταστήσει το home button της συσκευής.

Virtue Signature Cobra

H Virtue είναι γνωστή για την πολυτέλεια στις κατασκευές της και το Virtue Signature Cobra smartphone κυκλοφόρησε σε 8 εκδόσεις, η κάθε μία εκ των οποίων πουλήθηκε έναντι 310 χιλιάδων δολαρίων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA