ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
05/05/2021 17:11

Microsoft: Οριστικό τέλος για το Adobe Flash στα Windows 10 εντός του Ιουλίου

Αποφάσεις για τέλος εποχής στην υποστήριξη του Adobe Flash πήρε η Microsoft

Microsoft: Οριστικό τέλος για το Adobe Flash στα Windows 10 εντός του Ιουλίου
Microsoft: Οριστικό τέλος για το Adobe Flash στα Windows 10 εντός του Ιουλίου
Ανάγνωση:

H Microsoft ανακοίνωσε την οριστική αφαίρεση υποστήριξης του Adobe Flash από τα Windows 10 αυτόν τον Ιούλιο. Το σχετικό update που θα έχει όνομα «Update for Removal of Adobe Flash Player» θα αποδεσμεύσει το λειτουργικό από τον σχετικό player και θα είναι αναγκαστικό να το κάνετε από εκείνη τη χρονική στιγμή, για να μπορέσει να προχωρήσει και η ενημέρωση από τη Windows 10 Version 21H1 κι έπειτα.

Η ίδια η Adobe έχει τερματίσει τη λειτουργεία του Flash από τα τέλη του 2020, ωστόσο ακόμη και σήμερα παραμένει μέρος των Windows 10. Ο σχετικός player χρησιμοποιούταν ιδιαίτερα στα τέλη των 90s και στις αρχές των 00s, για να «τρέξουν» προγράμματα και παιχνίδια μέσω του browser.

Στην πορεία, standards όπως τα HTML5 και WebGL κατάφεραν να τον αντικαταστήσουν, προσφέροντας τις ίδιες λειτουργίες με πιο σύγχρονες και ασφαλείς μεθόδους.

Η σχετική ενημέρωση θα γίνει διαθέσιμη και για παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού, όπως τα Windows 8.1 και τα Windows Server 2012. Η αφαίρεση του Adobe Flash Player έχει ήδη ξεκινήσει από τον Edge Browser, ενώ η αμερικανική εταιρεία ξεκαθάρισε πως όποιος θέλει να κάνει χειροκίνητα την εγκατάσταση του προγράμματος, θα έχει τη σχετική δυνατότητα.

Απλά, πλέον, ο Adobe Flash Player δεν θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι στο περιβάλλον εργασίας των χρηστών.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
MICROSOFT ADOBE WINDOWS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ