ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
10/05/2021 15:45

Sony: Τέλος εποχής για τις φωτογραφικές μηχανές dSLR

Επιβεβαιώνονται οι φήμες των τελευταίων ημερών για τις dSLR φωτογραφικές μηχανές της Sony

Sony: Τέλος εποχής για τις φωτογραφικές μηχανές dSLR
Sony: Τέλος εποχής για τις φωτογραφικές μηχανές dSLR
Ανάγνωση:

Με την επικράτηση των mirrorless φωτογραφικών μηχανών, η Sony φαίνεται να αποσύρεται με αργούς ρυθμούς από μια ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία, αυτή των dSLR. Όπως φαίνεται, η ιαπωνική εταιρεία δεν θα προσφέρει, πλέον, πώληση των πιο ακριβών μηχανών της, τις οποίες και αποσύρει διακριτικά.

Η ιστοσελίδα SonyAlpha Rumors εντόπισε αρχικά πως οι A68, A99 II και A77 II έχουν αφαιρεθεί πλέον από το site της εταιρείας, με την αναφορά πως «πλέον δεν είναι διαθέσιμες», ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και σε εξειδικευμένα καταστήματα λιανικής.

H Sony ποντάρει στις mirrorless

Από τις κινήσεις των τελευταίων μηνών είναι ξεκάθαρο πάντως πως η Sony δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κατηγορία των dSLR. Το τελευταίο μοντέλο της για τη συγκεκριμένη αγορά ήταν το A99 II με το φακό των 42MP, το οποίο και κυκλοφόρησε το 2016, ενώ από εκεί κι έπειτα απλά μάθαμε για έναν αντάπτορα - που επιτρέπει τη χρήση A-mount φακών σε E-mount μηχανές.

Την ίδια στιγμή, η Sony ανεβάζει κατά πολύ τον αριθμό των mirrorless μοντέλων, τόσο στην κατηγορία των full frame, όσο και των APS-C sensor. Η ενασχόληση της Sony με τις dSLR ξεκίνησε με την εξαγορά της Konica Minolta, αλλά φαίνεται πως πλέον μιλάμε ξεκάθαρα για ένα τέλος εποχής.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ SONY

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ