Τεχνολογία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Microsoft: Επιβεβαιώθηκε η επένδυση για το νέο data center στο Λαύριο

Όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, η επένδυση της Microsoft - με κόστος που αναμένεται να αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ - ξεκινάει στο Λαύριο

Το Υπουργείο Ανάπτυξης επιβεβαίωσε πως η επένδυση της Microsoft για το νέο data center θα γίνει στο Λαύριο, όπως και ακουγόταν έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η αμερικανική εταιρεία θα προχωρήσει στη δημιουργία εγκατάστασης, το κόστος της οποίας θα φτάσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ θα αξιοποιήσει 300 στρέμματα για 3 Data Centers.

Μάλιστα, σύμφωνα με το απολογιστικό ενημερωτικό δελτίο, η εταιρεία θα δημιουργήσει μέχρι και κατοικίες για το προσωπικό της επένδυσης στην ίδια περιοχή.

Η πρώτη αναφορά για αυτήν την μεγάλη επένδυση έγινε αρχικά το περασμένο φθινόπωρο σε μια συνέντευξη Τύπου που είχε παραστεί και ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο Brad Smith από πλευράς του αμερικανικού κολοσσού.

Στόχος αυτής της επένδυσης είναι κυρίως οι υπηρεσίες cloud για τους πελάτες της πλατφόρμας Azure, τόσο στη χώρα μας, όσο και στη νοτιοανατολική Ευρώπη γενικότερα. Η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025 και θα λειτουργεί 100% με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Λαύριο #Κυριάκος Μητσοτάκης #Microsoft #επενδύσεις