Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πλάνο του Facebook να δημιουργήσει μια έκδοση της εφαρμογής Instagram για παιδιά φαίνεται πως αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερο προβληματισμό. Πάνω από 40 εισαγγελείς στις ΗΠΑ πιέζουν το Facebook να εγκαταλείψει το σχέδιο για αυτό το app, υπογράφοντας από κοινού μια ανοιχτή επιστολή προς τον επικεφαλής της πλατφόρμας, Mark Zuckerberg. Ένας από τους κύριους λόγους που αναφέρεται είναι πως η ολοένα και αυξανόμενη χρήση των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να βλάψει πνευματικά (και όχι) μόνο τους νεαρούς χρήστες.

Άλλο ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι το κατά πόσο το Facebook θα συμμορφωθεί με τον σχετικό νόμο περί ιδιωτικότητας και το κατά πόσο θα μπορέσει να προστατέψει τους ίδιους τους ανήλικους χρήστες. «Όπως φαίνεται, το Facebook δεν απαντά σε μια ανάγκη, αλλά κυρίως δημιουργία μία, καθώς αυτό το νέο app στοχεύει κυρίως όσους δεν έχουν λογαριασμό στο Instagram», τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή και καταλήγει πως γι’ αυτόν και για αρκετούς ακόμη λόγους, ένα Instagram app για ανήλικους μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει.

Από την πλευρά του το Facebook σημειώνει πως οι γονείς θα έχουν τον πλήρη έλεγχο της εφαρμογής και μάλιστα εκπρόσωπος του δικτύου τόνισε πως «όπως ξέρουν οι γονείς, τα παιδιά είναι πάντα online. Θέλουμε να βελτιώσουμε αυτήν την online παρουσία τους με όλα τα εργαλεία που θα μπορούν να έχουν οι γονείς τους για να τα προστατέψουν». Ακόμη, σημειώθηκε πως οι επικεφαλής του project είναι σε διαρκή επικοινωνία με ειδικούς στα θέματα ασφαλείας των παιδιών στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ημερομηνία για το λανσάρισμα της σχετικής εφαρμογής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA