Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, η Apple αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα με την παραγωγή του iPhone 12, καθώς ένα από τα εργοστάσια παραγωγής της στην Ινδία ήρθε αντιμέτωπο με πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού. Όπως αναφέρεται, ένα από τα εργοστάσια της Foxconn που ανήκει στη γραμμή παραγωγής της νεότερης ναυαρχίδας της εταιρείας δουλεύει πλέον με το μισό προσωπικό, καθώς πάνω από 100 εργαζόμενοι εντοπίστηκαν θετικοί σε τεστ COVID-19.

To συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει όσους έχουν βγει θετικοί, ωστόσο οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν μπορούν να μπουν στους χώρους εργασίας και ως εκ τούτου η παραγωγή έχει πέσει στο μισό. Όσοι επιθυμούν -πάντως- να κατευθυνθούν και να απομονωθούν στο σπίτι τους, έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν.

Το εργοστάσιο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Tamil Nadu, κοντά στην πρωτεύουσα και έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από το 2019 με στόχο να αναλάβει την παραγωγή των πιο ακριβών μοντέλων iPhone. Η περιοχή έχει χτυπηθεί έντονα από τον κορονοϊό και τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ και τα καταστήματα και οι συγκοινωνίες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Εκπρόσωπος της Foxconn δήλωσε πως κύριο μέλημα της εταιρείας είναι η υγεία των εργαζομένων της και πως έχει ξεκινήσει ήδη η συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της δημόσιας υγείας για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA