Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Facebook θα κληθεί για άλλη μια φορά να δώσει απαντήσεις για τον τρόπο που διαχειρίζεται τους ανθρώπους που φιλτράρουν το περιεχόμενό του. Μία από τους υπαλλήλους της πλατφόρμας που εργάζεται σε αυτόν τον τομέα μίλησε σε επίτροπο του ιρλανδικού κοινοβουλίου και του μετέφερε πως το Facebook δεν προστατεύει καθόλου όσους έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με βίαιοι και απάνθρωπο περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα, η Isabella Plunkett, η οποία εργάζεται στην εταιρεία Covalen (εξωτερικός συνεργάτης του Facebook για τον έλεγχο περιεχομένου), σημείωσε πως δεν εργάζεται σύμφωνα με τους κανόνες ψυχικής υγείας που έχουν οριστεί από το κράτος. Συγκεκριμένα, παρόλο που η Covalen προσφέρει 1,5 ώρα την εβδομάδα για λόγους ευεξίας, οι άνθρωποι που έχουν τον ρόλο του προπονητή σε αυτή τη διαδικασία, δεν είναι επαγγελματίες και δεν μπορούν να βοηθήσουν τους διαχειριστές να ξεπεράσουν τα σοκ από τα όσα βλέπουν κάθε μέρα στην πλατφόρμα. Μάλιστα, η Plunkett σημείωσε πως κάποιες φορές της προτάθηκε -για να ξεπεράσει ένα σοκ- να τραγουδήσει karaoke ή να κάνει ζωγραφική. 

«Το περιεχόμενο που βλέπουμε είναι απαράδεκτο, θα μπορούσε να επηρεάσει την ψυχική υγεία του οποιουδήποτε», σημείωσε χαρακτηριστικά μετά την ακρόασή της και συμπλήρωσε λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να είναι νορμάλ μετά από 7-8 ώρες καθημερινής έκθεσης σε βίαιο περιεχόμενο». Μάλιστα, ανέφερε πως οι συνεργάτες του Facebook μέσω τρίτων εταιρειών θα έπρεπε να έχουν κάποια από τα προνόμια των υπαλλήλων της εταιρείας, όπως άδεια μετ’ αποδοχών σε περίπτωση ασθένειας, αλλά και δυνατότητα εργασίας από το σπίτι.

Εκπρόσωπος του Facebook σημείωσε πάντως πως οι συνεργάτες του περνούν αρχικά ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και στη συνέχεια έχουν πρόσβαση σε 24ωρη υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτή δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που αναφέρονται τέτοιας μορφής προβλήματα για εξωτερικούς συνεργάτες του Facebook σε διάφορες χώρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA