Μενού
  • Α-
  • Α+

H εταιρεία Ehang παρουσίασε το πλάνο της για το Baobab, το νέο δενδρόσχημο πύργο που θα καταλήγει σε πλατφόρμα προσγείωσης των επιβατηγών drones της (EH216). Το σχεδιασμό του έχει αναλάβει το Giancarlo Zema Design Group (GZDG) και αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος τους από φωτοβολταϊκά πάνε που εξασφαλίζουν και την σχετική τροφοδοσία του με ενέργεια.

Μέσω ειδικών επιφανειών, τα drones θα μπορούν να φορτίζουν και ασύρματα στο σημείο προσγείωσης και στόχος των εμπλεκόμενων πλευρών είναι να ενισχύσουν τον τομέα του οικολογικού τουρισμού. Οι κόβμοι που σχεδιάζονται προς το παρόν θα βρίσκονται κοντά στην κινεζική πόλη Zhaoging, καθώς και στις Μαλδίβες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιταλία.

https://twitter.com/TheLandCo_/status/1390669025412268034?ref_src=twsrc^tfw

Πηγή έμπνευσης αυτού του σχεδίου αποτελεί το δέντρο μπαομπάμπ και μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της και επισκέπτες σε ένα καφέ και ένα εστιατόριο που καλύπτουν μια επιφάνεια 200 τετραγωνικών σε ένα από τα ψηλότερα σημεία, προσφέροντας -σαφώς- και δυνατότητα για μια πανοραμική θέα της περιοχής.

Για την τροφοδοσία τη νύχτα, θα υπάρχουν ειδικά LED που θα προσφέρουν τη σχετική σήμανση, αλλά και τον απαραίτητο φωτισμό για τις κινήσεις των drones.

https://twitter.com/EMEDEC_com/status/1389508865381879811?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA