Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην αίθουσα χορού Savoy Ballroom όπου ο ρυθμός swing έκανε τους πάντες να χορεύουν αφιερώνει η Google το σημερινό Doodle.

To Savoy Ballroom έγραψε ιστορία καθώς ήταν η πρώτη αίθουσα στις ΗΠΑ, όπου δεν υπήρχε φυλετικός διαχωρισμός, όταν άνοιξε τις πύλες της το 1926 στο Χάρλεμ.

Η αίθουσα ήταν πολυτελέστατη και είχε δύο σκηνές για μπάντες, με αποτέλεσμα ενίοτε να γίνεται..μονομαχία.

https://www.youtube.com/watch?v=CI-I3XkoZ-k

Στην αρχή του 20ου αιώνα, η αίθουσα χορού Savoy «στέγασε» την κοινότητα των μαύρων, συμοπεριλαμβανομένων και αυτών από άλλα μέρη της Αμερικής και απο την Καραϊβική.

Η κοινότητων των μαύρων στο Χάρλεμ έκανε την αίθουσα χορού του Savoy την καρδιά της γειτονιάς και το επίκεντρο της μουσικής swing.

Ο χοροί που έκαναν το πάτωμα από ξύλο σφενδάμου να... τρίζει ήταν το Charleston, το Mambo αλλά κυρίως το  Lindy Hop, που ήταν κυριολεκτικά... γέννημα θρέμα της αίθουσας.

Ο συγκεκριμένος χορός είχε και... ακροβατικά και πολλή κίνηση και ζωντάνια, κάτι που ουσιαστικά συνέβασε στο να ονομαστεί το Savoy Ballroom «Το σπίτι των ευτυχισμένων ποδιών»!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA