Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αλήθεια είναι πως η εποχή που το mp3 player θεωρείτο απαραίτητο gadget έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τα mp3, mp4 και λοιπά media players, βλέπεις, συγκαταλέγονται κι αυτά ανάμεσα σε όλες τις άλλες συσκευές και αντικείμενα που αντικατέστησαν με τον καιρό τα smartphones. Παρ’ όλα αυτά μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα ως προς τη χρησιμότητά τους: όσο κι αν δεν πάει το μυαλό σου προς τα ‘κει, έχεις ακόμα και σήμερα ουκ ολίγους λόγους να κάνεις δικό σου ένα mp3 player!

Τι; Σου φαίνεται αδιανόητο; Πάμε στοίχημα ότι ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του κειμένου αυτού θα σε έχουμε πείσει;

Αυτονομία που ούτε φαντάζεσαι…

Ένα βασικό πλεονέκτημα κάθε mp3 player που θα βρεις στην αγορά είναι οι αντοχές της μπαταρίας του. Ίσως να έχεις συνηθίσει από την αυτονομία του smartphone ή ακόμα και των gadgets που χρησιμοποιείς όπως το smartwatch. Στην περίπτωση του mp3 player, ωστόσο τα πράγματα διαφέρουν, αφού είναι σε θέση να σου προσφέρει πολλές περισσότερες ώρες λειτουργίας με μία μόνο φόρτιση. Δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερο ψάξιμο για να βρεις συσκευή με διψήφιο αριθμό ωρών αυτονομίας, ενώ δεν είναι λίγες οι συσκευές που ξεπερνούν τις 20, ακόμα και τις 30 ώρες! Αν συνυπολογίσεις φυσικά και το γεγονός ότι μιλάμε για mp3 player και όχι smartphone (και άρα λιγότερες ώρες λειτουργίας), τότε να είσαι σίγουρος ότι πρώτα θα εξαντληθεί η playlist σου και μετά η μπαταρία του.

…και ακόμα μεγαλύτερη για το smartphone σου

Την ίδια στιγμή, αναθέτοντας σε ένα mp3 player την ψυχαγωγία σου μέσω της αναπαραγωγής μουσικής, αφαιρείς ένα από τα «καθήκοντα» του smartphone σου, εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια.

Ως εκ τούτου, η μπαταρία του θα αντέχει περισσότερο, επιτρέποντάς του να σε ακολουθήσει στους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου για όσο χρειαστεί. Από κοντά και ο

πολύτιμος χώρος που θα γλιτώσεις είτε από την εσωτερική μνήμη της συσκευής σου, είτε από την κάρτα microSD -χώρος που μπορείς να εκμεταλλευτείς για να εγκαταστήσεις επιπλέον εφαρμογές και παιχνίδια ή να κρατήσεις περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στη γκαλερί σου.

Ραδιοφωνικός δέκτης

Θυμάσαι μια φορά κι έναν καιρό που μπορούσες χωρίς κανένα πρόβλημα να συντονιστείς στους αγαπημένους σου ραδιοφωνικούς σταθμούς από το κινητό σου τηλέφωνο; Δεν χρειάζονταν ούτε εφαρμογές, ούτε σύνδεση στο internet, ούτε τίποτα. Η λειτουργία αυτή δυστυχώς έχει περιοριστεί αρκετά στις μέρες μας, με τους χρήστες να έχουν κατά βάση τη δυνατότητα να ακούσουν τα προγράμματα της αρεσκείας τους online, μέσω web radio. Αυτό όμως αφ’ ενός προϋποθέτει τη χρήση δεδομένων και αφ’ ετέρου συνεπάγεται το κόστος τους. Εκτός κι αν διαθέτεις mp3 player: η συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών της κατηγορίας διαθέτουν ενσωματωμένο δέκτη για να… κάνεις τη δουλειά σου χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ανεπαίσθητο μέγεθος

Έχεις δει τα mp3 players σήμερα; Ελπίζουμε να μην έχεις μείνει στην εποχή των συσκευών που έμοιαζαν με… σκληρούς δίσκους. Τα μοντέρνα μοντέλα είναι πιο μικρά κι από ένα κουτάκι σπίρτα ενώ δε ζυγίζουν πάνω από μερικές δεκάδες γραμμάρια. Τι σημαίνουν αυτά στην πράξη; Ότι ένα mp3 player θα χωρέσει παντού, από τη χούφτα σου, μέχρι την τσέπη του παντελονιού σου.

Θα σε ακολουθήσει όπου κι αν πας χωρίς να σου γίνει βάρος, «ντύνοντας» την κάθε σου ημέρα με τα αγαπημένα σου κομμάτια. Ό,τι πιο διακριτικό και κομψό υπάρχει έτσι ώστε να μη σε… ξεβολεύει. Πρακτικά θα είναι σαν να μην το έχεις καν επάνω σου!

Φοβερή σχέση τιμής/απόδοσης

Για το τέλος αφήσαμε το θέμα του κόστους. Η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που πλέον ακόμα και το πιο ακριβό mp3 player είναι προσιτό στον οποιονδήποτε. Παρ’ όλα αυτά στην αγορά θα βρεις συσκευές για κάθε γούστο και βαλάντιο με τις τιμές τους να ξεκινούν από οριακά διψήφιο αριθμό. Αυτές ακριβώς οι χαμηλές τιμές είναι που θα πρέπει να σε κάνουν να αισθάνεσαι ήσυχος για την αγορά σου -οι πιθανότητες ρίσκου είναι ουσιαστικά μηδενικές. Χωρίς να επιβαρύνεις στο ελάχιστο το budget σου, θα κάνεις δική σου -ή δώρο στα αγαπημένα σου πρόσωπα- μία συσκευή ικανή να κρατήσει συντροφιά για ώρες με τον πιο δυναμικό και συνάμα μελωδικό τρόπο.

Αλήθεια, μπορείς να σκεφτείς κάτι καλύτερο;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA