Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Twitter ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Twitter Blue, της πρώτης συνδρομητικής υπηρεσίας για τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Τυπικά, πρόκειται για ένα πακέτο που προσθέτει έξτρα λειτουργίες σε όσους το επιθυμούν, με το σχετικό αντίτιμο, βέβαια. 

Διαβάστε ακόμη: To Twitter ενεργοποιεί την αναζήτηση προσωπικών μηνυμάτων στο Android

Η εν λόγω κίνηση είναι η πρώτη από πλευράς Twitter για να ανέβουν τα έσοδα, τα οποία μέχρι και σήμερα προέρχονταν στο 85% τους από τη διαφήμιση. Στα πρώτα του στάδια, το Twitter Blue θα υποστηρίζεται στις αγορές της Αυστραλίας και του Καναδά με συνδρομή που φτάνει τα 4,49 και 3,49 δολάρια το μήνα αντίστοιχα. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό που αλλού και πότε θα επεκταθεί η υπηρεσία, αλλά η πρόσφατη οικονομική ενημέρωση ανέφερε πως στόχος είναι να διπλασιάσει το Twitter τα έσοδά του στα 7.5 δισ. δολάρια μέχρι τα τέλη του 2023. Οι πρώτες φήμες αναφέρουν πως σύντομα θα επεκταθεί και στις ΗΠΑ με μηνιαία συνδρομή στα 2,99 δολάρια.

Τι προσθέτει το Twitter Blue

Το Twitter Blue επιτρέπει αρχικά στους χρήστες να κάνουν αναίρεση ή διόρθωση σε ένα tweet μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 30 δευτερολέπτων. Ο μηχανισμός δεν δουλεύει όπως ακριβώς το edit στο Facebook, αλλά δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να δουν πως θα φαίνεται ένα tweet τους πριν το δημοσιεύσουν. 

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι οι φάκελοι βιβλιοδεικτών (Bookmbark Folders) για καλύτερη οργάνωση των tweets που σώζουν, ένα reader mode για πιο εύκολη ανάγνωση μεγάλων θεματικών posts, η επιλογή παραμετροποίησης της επίσημης εφαρμογής για κινητά, η πρόσβαση σε θεματικά χρώματα για το app, αλλά και ξεχωριστό μηχανισμό τεχνικής υποστήριξης για οτιδήποτε χρειαστεί. Ειδικά για το τελευταίο, οι χρήστες θα δέχονται απαντήσεις στα ερωτήματά τους μέσα σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα από αυτό που απαιτείται συνήθως.

Πολλαπλές προσπάθειες ανάπτυξης

Η επιλογή των δύο πρώτων χωρών έγινε δειγματοληπτικά και με στόχο να κατανοήσει καλύτερα η πλατφόρμα τι παραπάνω επιθυμούν οι χρήστες στην καθημερινότητά τους. Δεν είναι τυχαίο πάντως που το Twitter αναζητά νέες πηγές εσόδων, μιας και δέχεται πολύ μεγάλες πιέσεις από πλευράς εγκατεστημένης βάσης από τις πιο «φρέσκες» πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok και το Snapchat.

Πρόσφατα μάλιστα ξεκίνησε και τη δοκιμαστική λειτουργεία Tip Jar, όπου οι χρήστες μπορούν να στέλνουν χρήματα σε λογαριασμούς που επιθυμούν, ενώ από τον Φεβρουάριο έχει ανακοινωθεί και το Super Follows, ένα νέο περιβάλλον που θα προσφέρει σε όσους το διαλέξουν περισσότερο περιεχόμενο, γκρουπ κοινότητας ή και newsletters.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA