Μενού
  • Α-
  • Α+

Το WWDC 2021 ξεκινάει σήμερα και είναι άλλο ένα event που θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο. Οι προγραμματιστές και οι καταναλωτές θα μπορέσουν να ενημερωθούν για το τι έρχεται στα λειτουργικά συστήματα της Apple και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τι σημαντικό έχει ετοιμάσει να ανακοινώσει η εταιρεία του Κουπερτίνο για τα όσα θα ακολουθήσουν.

Διαβάστε ακόμη: Apple AirPods Pro 2: Αναμένονται με εντυπωσιακά νέα χαρακτηριστικά και έμφαση στην υγεία

To Apple WWDC 2021 Keynote θα ξεκινήσει στις 20:00 σήμερα το βράδυ και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε μέσα από τα social media της Apple. Ακολουθώντας μάλιστα τη συνταγή των τελευταίων ετών και ανοίγοντας την πόρτα σε ακόμη περισσότερους θεατές, θα είναι δυνατή η παρακολούθησή του και μέσω του YouTube.

Για όσους δεν επιθυμούν τη λύση του YouTube, θα υπάρχει αναμετάδοση μέσω του επίσημου site της Apple και της σελίδας των events. Αξίζει να σημειωθεί πως το event επανέρχεται φέτος στις κλασικές ημερομηνίες του, καθώς πέρσι -λόγω κορονοϊού- μεταφέρθηκε στα τέλη Ιουνίου.

Σε ποιους απευθύνεται

Το WWDC είναι το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών για τις πλατφόρμες της Apple και ως εκ τούτου προσφέρει κυρίως ενημερώσεις για το τι έρχεται σε αυτές. Ωστόσο, οι εξελίξεις σηματοδοτούν και αλλαγές για τον τελικό χρήστη, άρα έχει πλέον ενδιαφέρον και για τον απλό χρήστη iPhone, iPad, Apple Watch και Mac, καθώς ενημερώνεται για τις αλλαγές που θα έρθουν τους επόμενους μήνες.

Το WWDC περιλαμβάνει πάνω από 200 παρουσιάσεις, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα συναντήσεων και επικοινωνίας με την Apple για όλους τους δημιουργούς σε όλο τον κόσμο. Ακόμη και φέτος που το event θα μεταδοθεί ψηφιακά, η εταιρεία έχει φροντίσει να παρέχει παρόμοιες υπηρεσίες, μέσω του επίσημου site της διοργάνωσης.

Τι περιμένουμε από ανακοινώσεις

Πρωταγωνιστής στη σημερινή εκδήλωση της Apple θα είναι χωρίς αμφιβολία το iOS 15, η νεότερη έκδοση του λειτουργικού για τα κινητά τηλέφωνα. Η διάθεση της νέας έκδοσης εκτιμάται πως θα συμπέσει με την κυκλοφορία των iPhone, οπότε την περιμένουμε κάπου μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Από τις βασικές αλλαγές του iOS 15 είναι το νέο σύστημα διαχείρισης ειδοποιήσεων, όπου οι χρήστες θα μπορούν πλέον να επιλέγουν διαφορετικές ενημερώσεις ανάλογα με την κατάσταση που θα ορίζουν στη συσκευή τους. Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης έχει ορίσει ότι κοιμάται, θα μπορεί να δώσει εντολές σε συγκεκριμένα apps να του στέλνουν ειδοποιήσεις. Αντίστοιχα, θα υπάρχει κατάσταση εργασίας για κάποιες ελάχιστες ειδοποιήσεις που ίσως είναι σημαντικές κοκ.

Μία φήμη που ακούγεται έντονα τελευταία είναι οι αλλαγές στο iMessage, που θα φέρουν την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων πιο κοντά σε αυτά που προσφέρουν οι ανταγωνιστικές, όπως το WhatsApp και το Viber.

Τέλος, ακούγεται πως το iOS 15 θα προσφέρει υποστήριξη για food tracking και την εφαρμογή Health, τα οποία πλέον θα αποτελούν μέρος του λειτουργικού προγράμματος.

Σε ό,τι αφορά στο iPadOS 15 ακούγεται έντονα η δυνατότητα τοποθέτησης widgets οπουδήποτε στην οθόνη, ενώ και το θέμα του multitasking αναμένεται να διαφοροποιηθεί έντονα. Από την άλλη, σε watchOS, macOS και tvOS θα δούμε νέα χαρακτηριστικά, για τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακουστεί νέα στοιχεία.

Και νέο hardware;

Μπορεί το WWDC να είναι κυρίως event για software, αλλά ακούγεται ήδη πως ετοιμάζονται ανακοινώσεις και για ένα νέο MacBook Pro με αλλαγμένο σχεδιασμό και εκδόσεις με οθόνη 14 και 16 ιντσών. Μάλιστα, στον πυρήνα τους θα βρίσκεται το ARM-based M1X chip.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA