Μενού
  • Α-
  • Α+

Η NASA ανακοίνωσε ότι προσφέρει δωρεάν στο κοινό πολλά προγράμματα και εργαλεία που χρησιμοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια. Στην λίστα περιλαμβάνονται πάνω από 830 είδη λογισμικού που ήταν εξ’ αρχής σχεδιασμένα για να βοηθήσουν την εξερεύνηση του διαστήματος.

Διαβάστε ακόμη: NASA: Συγκλονιστική φωτογραφία γαλαξία που... κρύβει μαύρη τρύπα - Την έβγαλε το Hubble πριν «τυφλωθεί»

Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να κάνει το κοινό να ασχοληθεί περισσότερο με το διάστημα και ίσως να βρει και κάποιον ταλαντούχο νέο συνεργάτη σε επίπεδο επεξεργασίας δεδομένων, εικόνων και άλλων τομέων.

Η υπηρεσία έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια αρκετά προγράμματα που απευθύνονται στους λάτρεις του διαστήματος και οι επικεφαλής της θεωρούν ότι ενέργειες σαν κι αυτές θα βοηθήσουν και τον κόσμο να κατανοήσει καλύτερα κάποια ζητήματα, όπως το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά και να έρθουν πιο κοντά με τα ταξίδια που γίνονται για λόγους μελέτης και εξερεύνησης.

Τα προγράμματα είναι διαθέσιμα μέσω του προγράμματος «Μεταφοράς Τεχνολογίας» και ενός ειδικού site που έχει δημιουργηθεί για τη διανομή του σχετικού λογισμικού. Μπορείτε να το βρείτε εδώ. Μέσα σε αυτά που ξεχωρίζουν είναι κάποια για την μελέτη αποστάσεων, αεροδυναμικής και ηλιακών αεροσκαφών και οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να κάνουν αναζητήσεις βάσει παλαιότητας ενός προγράμματος ή και δημοφιλίας.

Για όσους ενδιαφέρονται, τέλος, θα υπάρξει στις 13 Ιουλίου ένα online συνέδριο για το πως μπορούν να κατέβουν και να χρησιμοποιηθούν κάποια από αυτά τα δωρεάν προγράμματα.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω video.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA