Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Nintendo επιβεβαίωσε τις φήμες πως θα αποκαλύψει σύντομα μια νέα εκδοχή του Nintendo Switch και έτσι αποκάλυψε το Nintendo Switch OLED Model.

Διαβάστε ακόμη: Η Nintendo δημιουργεί στην Ιαπωνία μουσείο για την ιστορία της

Πρόκειται για μια νέα έκδοση της δημοφιλούς υβριδικής κονσόλας που θα κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου σε λευκό και μπλε/κόκκινο (Neon Red/Neon Blue) χρωματισμούς και θα πωλείται 50 δολάρια πάνω από την τιμή του τωρινού μοντέλου, δηλαδή στα 350 δολάρια. Επί της ουσίας, αλλαγές στις επιδόσεις δεν έχουμε. Η μοναδική και σημαντική αλλαγή είναι στην οθόνη, η οποία έχει μεν μεγαλύτερη διαγώνιο (7 ιντσών, αντί για 6.2) και είναι τεχνολογίας OLED.

Ακόμη, η εταιρεία θα προσφέρει στο νέο μοντέλο εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 64GB και βελτιωμένη απόδοση ήχου μέσα από τα δύο ηχεία που βρίσκονται κάτω από την οθόνη. Στόχος της Nintendo είναι να προσφέρει ένα καλύτερο μηχάνημα σε επίπεδο απεικόνισης και με κάποιες παραπάνω ευκολίες, αλλά διατηρώντας την συμβατότητα με τα υπάρχοντα παιχνίδια σε όλα τα επίπεδα.

Κατασκευαστικά, η νέα κονσόλα διαφέρει μόνο στο ότι έχει ειδικό νέο stand στο πίσω μέρος που προσφέρει περισσότερες επιλογές για την τοποθέτησή της υπό γωνία σε μια βάση ή ένα τραπεζάκι. Από εκεί και πέρα, και τα αποσπώμενα Joy-Cons είναι ίδια με τα υπάρχοντα, ενώ και όλα τα περιφερειακά που έχουν κυκλοφορήσει θα είναι συμβατά.

Οι διαστάσεις της κονσόλας παραμένουν ίδιες (102x239x13.9mm), ενώ το βάρος μεγαλώνει κατά λίγο, ανεβαίνοντας από τα 297 στα 320 γραμμάρια.

Αλλαγή στην βάση τοποθέτησης για σύνδεση στην τηλεόραση (dock) έχουμε μόνο στο επίπεδο της σύνδεσης στο διαδίκτυο, αφού το ειδικό αυτό περιφερειακό (που θα περιλαμβάνεται στο πακέτο αγοράς, αλλά θα πωλείται και ξεχωριστά για όσους θέλουν να το αξιοποιήσουν και στο τωρινό μοντέλο) θα έχει κάτω από τις θύρες φόρτισης USB-C και HDMI και μια θύρα LAN για χρήση σχετικού καλωδίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA