Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αγορά των ειδικών καρεκλών για gaming έχει αρχίσει και μεγαλώνει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και ήδη η ποικιλία που μπορούν να βρουν οι καταναλωτές είναι τεράστια. Αυτό το χώρο φαίνεται πως είδαν Cooler Master και D-BOX και ανακοίνωσαν την Motion 1.

Διαβάστε ακόμη: H Microsoft φέρνει το Xbox gaming σε κάθε τηλεόραση με μια απλή εφαρμογή (vids)

Η νέα αυτή gaming καρέκλα θα ξεκινάει από τα 2000 δολάρια και θα έχει στόχο να προσφέρει κινηματογραφική εμπειρία στον gamer ή σε όποιον θέλει να απολαύσει μια ταινία με έναν διαφορετικό τρόπο. Η D-BOX θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της πάνω στον τομέα της απτικής ανάδρασης, ενός νέου τρόπου να δέχεται ο θεατής ερεθίσματα ανάλογα με το τι συμβαίνει στην οθόνη του.

Σκεφτείτε πχ. ένα videogame με πυροβολισμούς, όπου κάθε σφαίρα ή βολή που σκάει κοντά σας θα μπορείτε να την καταλάβετε από «χτυπήματα» που θα δέχεται το σώμα σας σε συγκεκριμένα σημεία όσο κάθεστε στη Motion 1. Σκεφτείτε πχ. να οδηγείτε στο Gran Turismo ή σε ένα άλλο racing game και κάθε πέρασμά σας από τα κερμπ να είναι και ένα ελαφρύ «κλώτσημα» στο κάθισμα της καρέκλας.

Μια τέτοια εμπειρία προσφέρει ήδη η D-BOX σε πολλά θεματικά πάρκα του εξωτερικού ή και σε διάφορους εξομοιωτές και η εμπειρία αυτή είναι ο στόχος να προσφερθεί και σε οικιακό επίπεδο, στο δωμάτιο ή το σαλόνι του παίκτη. Αυτός είναι και ο λόγος που η Motion 1 θα είναι μια premium πρόταση στο χώρο των gaming καρεκλών και θα πωλείται σε ιδιαίτερα «τσουχτερή» τιμή.

Προς το παρόν, η Cooler Master έχει επιβεβαιώσει ότι η καρέκλα της θα είναι συμβατή με PC games, αλλά επιβεβαίωσε πως στο άμεσο μέλλον θα υπάρχει υποστήριξη και για αντίστοιχη εμπειρία στις κονσόλες. Ο πρόεδρος της D-BOX, Sebastian Mailhot, δήλωσε πως «η καινοτομία αυτή θα προσφέρει κινήσεις στο σώμα της καρέκλας και δονήσεις που θα αλλάζουν την εμπειρία του χρήστη και θα τον φέρνουν μπροστά σε κάτι αρκετά πιο ρεαλιστικό. Η Cooler Master έχει αναπτύξει ένα ξεχωριστό σχεδιασμό που θα κάνει την Motion 1 ιδανική ακόμη και για παρακολούθηση ταινιών. Ήδη έχουμε ενσωματώσει λειτουργίες απτικής ανάδρασης σε 200 ταινίες και πάνω από 2000 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές που είναι συμβατές με το D-BOX haptic format».

Μπορείτε να δείτε ένα πιο σύνθετο setup από παίκτρια που θα δείχνει περίπου πως θα είναι το αποτέλεσμα στο σώμα του gamer ή του θεατή με την Motion 1.

Οι προ-παραγγελίες για την Motion 1 θα ξεκινήσουν στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ οι πρώτες αποστολές σε καταναλωτές θα γίνουν τον Ιανουάριο. Το βασικό μοντέλο θα πωλείται έναντι 1999 δολαρίων, ενώ το πιο ακριβό έναντι 2299 δολαρίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA