Μενού
  • Α-
  • Α+

Εδώ και αρκετές εβδομάδες κυκλοφορεί η φήμη πως η Valve θα ασχοληθεί με το gaming εν κινήσει (μετά και την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει το Nintendo Switch) και έτσι αποκάλυψε επίσημα το Steam Deck.

Διαβάστε ακόμη: Μπορείτε πλέον να παίξετε με φίλους σας Steam games χωρίς να έχουν καν λογαριασμό

Πρόκειται για ένα φορητό gaming PC που περιλαμβάνει όλα τα πλήκτρα ελέγχου και εντολών δεξιά κι αριστερά μιας οθόνης 7 ιντσών και μπορεί να «τρέξει» σε πολύ καλό επίπεδο όλα τα σύγχρονα videogames που κυκλοφορούν για υπολογιστές. Η τιμή του ξεκινάει από τα 419 ευρώ και εντός της ημέρας θα ανοίξουν οι προ-παραγγελίες για όσους ενδιαφέρονται να το πάρουν στα χέρια τους πρώτοι, κάποια στιγμή μέσα στο φετινό Δεκέμβριο.

Ο παίκτης θα έχει άμεσα πρόσβαση στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών του από το Steam, αλλά θα μπορεί ταυτόχρονα να εγκαταστήσει και οποιοδήποτε άλλο game από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Ταυτόχρονα, θα έχει τη δυνατότητα να συνδέσει οποιοδήποτε περιφερειακό, μέσω της θύρας USB Type-C. Στα δεξιά κι αριστερά του κυρίως τμήματος υπάρχουν όλα τα πλήκτρα και οι μοχλοί που συναντάμε σε όλα τα σύγχρονα χειριστήρια, έτσι ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος και στις πιο ιδιαίτερες καταστάσεις.

Η κατασκευάστρια εταιρεία σημειώνει πως η μπαταρία του συστήματος μπορεί να προσφέρει λειτουργία από 2 έως και 8 ώρες παιχνιδιού, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης και σε ένα σχετικό dock για άμεση σύνδεση σε τηλεόραση (και ταυτόχρονη φόρτιση). Θα κυκλοφορήσουν αρχικά τρία διαφορετικά μοντέλα που θα ξεχωρίζουν απλά για τα της χωρητικότητάς τους. Το πιο φθηνό θα κοστίζει 419 ευρώ και θα προσφέρει 64GB, ενώ τα αμέσως επόμενα θα πωλούνται έναντι 549 και 679 ευρώ και θα προσφέρουν 256GB και 512GB αντίστοιχα.

Από τα υπόλοιπα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να σταθούμε είναι ο αρκετά ισχυρός επεξεργαστής και η GPU, τα 16GB μνήμης LPDDR5 RAM, η δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών μνήμης, τα HD haptics για τα της ανάδρασης, η οθόνη αφής με ανάλυση 1280x800 και το βάρος των 669 γραμμαρίων. Τέλος, σε ό,τι αφορά το λειτουργικό του Steam Deck, το σύστημα θα φέρει το SteamOS 3.0 (Arch-based) που θα επιτρέπει και αρκετές παραμετροποιήσεις.

Για να μάθετε περισσότερα για το σύστημα και να κάνετε την σχετική προ-παραγγελία, επισκεφθείτε το επίσημο site του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA