Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αγορά των foldables (αναδιπλούμενων) smartphones δείχνει να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και φαίνεται πως η Google δεν θα μείνει με διπλωμένα τα χέρια.

Διαβάστε ακόμη: Τα 5 καλύτερα foldable smartphones της αγοράς

Όπως αναφέρουν πηγές της ιστοσελίδας 9to5Google, η γνωστή εταιρεία ετοιμάζει μια νέα συσκευή με αναδιπλούμενο panel, ενώ στο εσωτερικό της το project έχει την κωδική ονομασία “Jumbojack”. Μάλιστα, οι πληροφορίες αυτές έρχονται να διασταυρωθούν από τον κώδικα μιας έκδοσης του Android που υπολογίζεται ότι είναι η 12.1. 

Το “Jumbojack” αναφέρεται πως θα έχει δύο οθόνες, με την μία από αυτές να απενεργοποιείται όταν ο χρήστης κλείνει την συσκευή. Κάτι τέτοιο μαρτυρά σχεδιασμό παρόμοιο με αυτό που έχουμε δει σε αναδιπλούμενες συσκευές εταιρειών όπως η Samsung, όπου μια μικρότερη οθόνη είναι διαθέσιμη με κλειστό το τηλέφωνο, ενώ μια μεγαλύτερη εμφανίζεται όταν ανοίγει. 

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχουν παραπάνω πληροφορίες για ημερομηνία διάθεσης, ημερομηνία ανακοίνωσης ή και τεχνικά χαρακτηριστικά. Η κωδική του ονομασία πάντως ίσως και να δίνει μια πληροφορία για το πως θα διπλώνει η εσωτερική οθόνη και οι περισσότεροι insiders της αγοράς εκτιμούν πως μιλάμε για κάτι στη λογική του Samsung Galaxy Z Flip, δηλαδή σαν ένα σύγχρονο clamshell.

Η πρώτη συσκευή της Google που θα μπει στην αγορά των foldables ετοιμάζεται καιρό και έχει την κωδική ονομασία “Passport” και από τα όσα διαρρέονται έως και σήμερα, θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2021, χωρίς να ξέρουμε και για αυτό το project πότε θα δει το φως της δημοσιότητας. Πάντως υπάρχουν και κάποιες πηγές που απλά σημειώνουν ότι το “Passport” δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ και απλά είναι μια test συσκευή που χρησιμοποιείται από την Google για να προσαρμοστεί το Android καλύτερα σε αυτή τη νέα κατηγορία προϊόντων.

Ίσως στην επόμενη παρουσίαση της Google για τα νέα Pixel smartphones γίνουμε σοφότεροι…

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA