ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
23/09/2021 01:10

Facebook: Παρουσίασε τις νέες συσκευές Portal Go και Portal+

Με τις νέες συσκευές Portal Go και Portal+ που μόλις παρουσίασε, το Facebook στοχεύει να κάνει πιο εύκολη η επικοινωνία μεταξύ χρηστών, με κάμερα ή χωρίς

Facebook: Παρουσίασε τις νέες συσκευές Portal Go και Portal+
Facebook: Παρουσίασε τις νέες συσκευές Portal Go και Portal+
Ανάγνωση:

Το Facebook έχει μπει εδώ και καιρό στο χώρο παραγωγής συσκευών που εκμεταλλεύονται την πλατφόρμα του και διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ χρηστών και έτσι πριν από μερικές ώρες παρουσίασε τη νέα έκδοση των Portal.

Διαβάστε ακόμη: Google, Facebook, Microsoft: Πάνω από 97 εκατ. ευρώ τον χρόνο για λόμπινγκ στις πολιτικές της ΕΕ για την ψηφιακή οικονομία

Πρόκειται για δύο νέα μοντέλα, το Portal+ που θα κοστίζει 349 δολάρια και το νέο Portal Go 199 δολάρια. Το Portal Go θα μπορεί μάλιστα να αποσπαστεί από την βάση του και να μεταφερθεί από τον χρήστη, ενώ φέρει και μια ειδική λαβή στο πίσω μέρος που βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση. Η διαγώνιός του είναι 10 ιντσών, ενώ η ανάλυσή του φτάνει στα 1280x800 pixels.

Το Facebook θέλει να προσφέρει αυτή την έκδοση σε όσους θέλουν να χρησιμοποιούν τις λειτουργίες του σε διάφορα μέρη του σπιτιού, όπως την κουζίνα και το γραφείο, έχοντας τη δυνατότητα εύκολης μετακίνησής του, αλλά και να κάνουν χρήση εκτός της οικίας.

Το ηχείο του, δε, μπορεί να το κάνει να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και σε όσους θέλουν να ακούνε μουσική πχ. μέσω του Spotify. Η μπαταρία του διαρκεί περί τις 5 ώρες σε χρήση video-κλήσεων και περί τις 14 ώρες σε χρήση μουσικής με την οθόνη σβηστή. Όλα αυτά, με μία απλή φόρτιση.

Το Portal+ από την άλλη είναι μια ανανεωμένη έκδοση του κλασικού μοντέλου και έρχεται με βελτιωμένο σχεδιασμό, οθόνη 14 ιντσών και ανάλυσης 2140x1440 pixels και ειδική βάση για τοποθέτηση σε διαφορετικά ύψη. Και στα δύο μοντέλα συναντάμε κάμερα 12MP στο μπροστινό και επάνω τμήμα της οθόνης με υποστήριξη διευρυμένου πεδίου, ενώ υπάρχουν και ειδικά πλήκτρα που την απενεργοποιούν, όπως και το μικρόφωνο.

Ο αισθητήρας της κάνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης για να ακολουθεί τον χρήστη παντού όταν κινείται, ενώ μέσω νέων τεχνολογιών και αλγορίθμων, η συσκευή «καθαρίζει» τη φωνή του και την μεταφέρει όσο καλύτερα γίνεται.

Το λειτουργικό των συσκευών θα υποστηρίζει και σημαντικές βελτιώσεις στις λειτουργίες, όπως το Household Mode, όπου ο χρήστης μπορεί να τις μοιραστεί με άλλα μέλη της οικογένειας, περιορίζοντας ωστόσο την πρόσβαση σε επίπεδο εφαρμογών με κωδικό ασφαλείας.

Η κεντρική οθόνη του μενού έχει σχεδιαστεί εκ νέου για να είναι προσωποποιημένη και αλλαγές έχουν γίνει και στην εμπειρία της ταυτόχρονης θέασης (Watch Together), ενώ αναμένουμε και την προσθήκη της εφαρμογής WhatsApp στους επόμενους μήνες.

Από τον Δεκέμβριο θα υπάρξει και υποστήριξη του Microsoft Teams, αλλά και ανανεωμένη εφαρμογή ημερολογίου. Οι προ-παραγγελίες για τα δύο μοντέλα ξεκίνησαν και οι αποστολές τους στους καταναλωτές θα ξεκινήσουν στις 19 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
FACEBOOK SOCIAL MEDIA WHATSAPP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ