Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Κομισιόν θα προτείνει να ψηφιστεί νομοθεσία που θα υποχρεώνει όλους τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο φορτιστή και η Apple είναι αυτή που θα δυσκολευτεί περισσότερο από αυτήν την απόφαση. Ποιους δύο δρόμους έχει η εταιρεία;

Διαβάστε ακόμη: Κομισιόν: Πρόταση για έναν φορτιστή για όλα τα κινητά και τις ηλεκτρονικές συσκευές

Είναι κοινό μυστικό ότι από όλες τις «μεγάλες» εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας, αυτή που φαίνεται να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι η Apple, μιας και έχει επενδύσει αρκετά στο θέμα της θύρας Lightning και τα σχετικά περιφερειακά που εμπορεύεται εδώ και χρόνια βρίσκονται στα χέρια εκατομμυρίων καταναλωτών.

Όπως αναφέρουν αναλυτές, η αμερικανική εταιρεία του Κουπερτίνο βρίσκεται πλέον σε δίλημμα, αν το σχετικό νομοσχέδιο ψηφιστεί και περάσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η μία απόφαση που μπορεί να πάρει η Apple είναι -προφανώς- να υιοθετήσει τη θύρα USB-C και στα μελλοντικά iPhone. Η δεύτερη απόφαση, ωστόσο, έχει περισσότερο ενδιαφέρον καθώς ο σχετικός ευρωπαϊκός νόμος δεν περιλαμβάνει υποχρεωτικότητα για τις συσκευές που μπορούν να φορτίσουν ασύρματα. Όπως είναι λογικό (και με τις φήμες που ακούγονται για κάτι τέτοιο στα μελλοντικά iPhone), η Apple ίσως μπορέσει να κάνει πιο γρήγορα το βήμα προς τη συσκευή iPhone χωρίς θύρα φόρτισης.

Πολλοί από αυτούς που παρακολουθούν στενά την αγοράς της τεχνολογίας εκτιμούν πως η Apple θα κάνει πρώτη το τολμηρό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ κάποιο σημειώνουν πως κάτι τέτοιο έχει ήδη αργήσει, μιας και οι ασύρματοι φορτιστές βρίσκονται σε αφθονία στα καταστήματα λιανικής.

Στο iPhone 13 πάντως κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά αυτή η απόφαση δεν παίζει κανένα ρόλο για τα όσα θα δούμε στα επόμενα δύο χρόνια. Και σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι και η Apple έχει ετοιμάσει τις συσκευές της για ασύρματη φόρτιση, αλλά έχει δώσει και στην κυκλοφορία το MagSafe που προσφέρει έξτρα ενέργεια σε συσκευές iPhone με απλή μαγνητική επαφή.

Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo, τέλος, που γνωρίζει αρκετά καλά τα του εσωτερικού της Apple έχει αναφέρει μέσα στη χρονιά πως αν ποτέ η Apple αποφασίσει να αφήσει πίσω της τη θύρα Lightning στα iPhone, το επόμενο βήμα θα είναι η πλήρης απουσία θύρας φόρτισης και όχι η υιοθέτηση μιας θύρας USB-C.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA