Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Apple ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια το πλάνο ανανέωσης των συσκευών της ανά δύο χρόνια. Μπορεί, δε, να έχει σταματήσει την ονομασία της γενιάς με τις μικρές αλλαγές με το “s”, ωστόσο είναι εμφανές ότι οι μεγάλες αλλαγές έρχονται πλέον ανά δύο χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: Apple: Αναπτύσσει τεχνολογία για το iPhone που θα καταγράφει και την ψυχική υγεία

Το iPhone 13 ακολούθησε αυτήν την τακτική και έτσι δεν διαφέρει εξωτερικά από το iPhone 12. Η Apple επένδυσε για άλλη μια φορά στον επεξεργαστή, την οθόνη και τις κάμερες και ουσιαστικά έκανε ένα μικρό βήμα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Οι πρώτες πληροφορίες για το τι θα επακολουθήσει είδαν ήδη το φως της δημοσιότητας και έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει κάποια renders που βασίζονται στον αναλυτή Ming-Chi Kuo (που έχει πάντα καλή πληροφόρηση για τα της Apple) και ουσιαστικά απεικονίζουν μια συσκευή χωρίς το ενοχλητικό notch στο επάνω μέρος της οθόνης. Τα iPhone 13 είναι τα πρώτα τηλέφωνα από εποχής iPhone X κι έπειτα που δεν έχουν το κλασικό μεγάλο μαύρο τμήμα με τους αισθητήρες και φαίνεται πως τα φετινά μοντέλα είναι και τα τελευταία που θα το υιοθετήσουν.

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται, η αμερικανική εταιρεία θα σταματήσει να κάνει χρήση του Face ID και θα χρησιμοποιήσει έναν ανιχνευτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων που σε πρώτη φάση θα τοποθετηθεί σε ένα πλαϊνό τμήμα του iPhone 14 και πιθανότατα στο πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της συσκευής. Αλλαγές θα έχουμε και στα των πίσω καμερών, αφού για πρώτη φορά μετά το iPhone 5s θα δούμε τους φακούς να μην εξέχουν, αλλά να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με την πλάτη του τηλεφώνου.

Όλα τα iPhone 14 (ακόμη και τα πιο φθηνά) θα έχουν οθόνη 120Hz LTPO OLED, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν όπως θα δούμε για πρώτη φορά μεγάλη αύξηση και στα MP των καμερών. Η selfie cam θα ξεπεράσει πλέον τα δεδομένα των 12MP και οι πίσω αισθητήρες αυτά των 48MP.

Από την πλευρά του, ο Mark Gurman του Bloomberg, αναφέρει σε νεότερο άρθρο του πως στα σχέδια της Apple είναι να κυκλοφορήσει στους πρώτους μήνες του 2022 και ένα νέο iPhone SE με οθόνη LCD και υποστήριξη 5G και το οποίο θα είναι άλλη μια προσέγγιση της εταιρείας στην ομάδα καταναλωτών που αναζητά οικονομικά 5G smartphones.

Κάτι που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι πως η Apple φαίνεται να εξετάζει την εγκατάλειψη του μοντέλου iPhone mini από το 2022 κι έπειτα και αντ’ αυτού να δίνει στην αγορά μία έξτρα έκδοση του φθηνότερου μοντέλου με μεγαλύτερη διαγώνιο. Δηλαδή, κάτι σαν ένα iPhone 14 Max που θα εξισορροπήσει και τις διαστάσεις οθονών στις δύο εκδόσεις τηλεφώνων της εταιρείας (απλό και Pro) στις 6.1 και 6.7 ίντσες.

Η αλήθεια είναι πως απέχουμε ακόμη σχεδόν ένα χρόνο από την αποκάλυψη των iPhone 14, ωστόσο όλες αυτές οι αλλαγές ακούγονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και μένει να δούμε τι από τα παραπάνω θα ισχύσουν τελικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA